Találkozó

2 órája

Két nap járják a verbunkot a kónyi hagyományőrzők

Kisalföld.hu

A hétvégén rendezi meg a Kónyi Hagyományőrző és Kulturális Egyesület a Verbunk Napját, illetve a Búcsúi Verbunktalálkozót. Szeptember 28-án, szombaton délután négy órakor a Dísz téren lesz a megnyitó, az együttesek – Szil, Gencsapáti, Csorna, Szany, Kapuvár, Kóny, Vitnyéd – eljárják a verbunkot, és megtörténik a legényavató. Este fél nyolctól táncházba várják az érdeklődőket. Greznár Zoltán és zenekara, Németh Dénes és zenekara, illetve a Csángálló zenekar muzsikál. 

Szeptember 29-én, vasárnap a délelőtt tíz órakor kezdődő búcsúi mise után a templom előtti téren közösen járják el a kónyi verbunkot a táncosok. A házigazdák vendége lesz az agyagosszergényi Kiss István Együttes, a jánossomorjai Tititá, a Mosonszentmiklósi Néptáncosokért Egyesület, a bogyoszlói Rábaköz együttes, a Köcsögök és Dudák néptáncegyüttes és a csornai Kerényi művészeti iskola kónyi növendékei. Muzsikál Greznár Zoltán és zenekara. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában