Választás 2024

2 órája

Megalakultak a nemzetiségi önkormányzatok Sopronban - fotók

Sopronban is megalakultak a helyi nemzetiségi önkormányzatok, október 9-én, ünnepélyes keretek között tették le esküjüket a - 2006 után újra képviselőket delegáló - görög, a német és a horvát közösségek képviselői.

Varga Henrietta

Fotó: Szalay Károly

A megalakulás a június 9-i nemzetiségi önkormányzati választások eredményeként jött létre. Valamennyiük célja, hogy a városban élő nemzetiségek érdekeit hatékonyabban képviseljék, valamint kulturális örökségüket megőrizzék és ápolják. A görög, német és horvát közösségek Sopronban hosszú múltra tekintenek vissza, és a most megalakult önkormányzatok nagy szerepet játszanak majd abban, hogy ezen közösségek értékeit továbbvigyék, valamint érdekeiket a városi döntéshozatalban is megjelenítsék.

Az alakuló üléseken és az eskütételen Farkas Ciprián, polgármester is részt vett, aki köszöntőjében valamennyi nemzetiségi önkormányzatot biztosított a város együttműködéséról és gratulációját fejezte ki minden képviselőnek.

A görög nemzetiségi önkormányzat tagjai: Molnár Alexandra elnök, Molnár Ákos elnökhelyettes, valamint Szabó Péter.

Német nemzetiségi önkormányzat tagjai: Taschner Tamás elnök, Baranyai Konrád elnökhelyettes, Krisch Aladár Róbertné, dr. Krisch András és Bratl Bernadett.

Horvát nemzetiségi önkormányzat tagjai: dr. Pajrits Ferenc elnök, Pajrits Tamás István elnökhelyettes, Rádler Józsefné, Pócsi Miklós, valamint Begovits Csaba

Az eskütételt követően a nemzetiségi önkormányzatok tagjai megkezdték a munkát annak érdekében, hogy elősegítsék közösségeik együttműködését és fejlesztését a város életében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában