Nyelvi börze

2 órája

KRÉTA segíti a soproni diákok ingyenes nyelvtanulását

A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modul (IFM) munkatársai tartottak nyelvi börzét szerdán a Soproni Tankerületi Központtal együttműködve a Széchenyi István Gimnáziumban, ahol öt intézményének diákjai ismerkedhettek meg az ingyenes lehetőségekkel.

Papp Fanni

A KRÉTA IFM applikációjában egy modern felületen, játékos, érdekes feladatok segítségével biztosítja a hatékony egyéni, ingyenes nyelvtanulást angol és német nyelven az alapfoktól egészen a felsőfokig. A szerdai börzén közel 350 diák vett részt a Soproni Széchenyi István Gimnáziumból, a Deák Téri Általános Iskolából, a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskolából, a  Lackner Kristóf Általános Iskolából és a Soproni Gárdonyi Géza Általános Iskolából.

KRÉTA
A diákok ingyenesen tanulhatnak angol és német nyelven a KRÉTA rendszerben, melynek népszerűsítésére tartottak börzét szerdán a soproni Széchenyi István Gimnáziumban.

- A KRÉTA IFM Nyelvi Börze egy országos programsorozat, melynek egyik állomása a soproni tankerület. A diákok első órában online kaptak betekintést a nyelvtanulást segítő applikációba, majd offline ismerkedtek a programmal, amely a KRÉTA felületén található, s minden felhasználó ingyenes tanulhat angolul vagy németül. Úgy gondolom, hogy a mai világban ez egy nagy segítség. Nem tankönyv függő, így a gyerekek személyre szabottan választhatják ki a témákat, amiről tanulni szeretnének. Továbbá nyelvi szintenként haladhatnak és akár érettségire vagy nyelvvizsgára is felkészülhetnek, de a mindennapi nyelvtanulást kiegészíthetik - mondta el Gubáné Csánki Ágnes, IFM szakmai tanácsadó.

Bárhol elérhető a KRÉTA

- Az Idegennyelvi Felkészítő Modul az angol és a német nyelv tanulását és tanítását segíti digitális felületeken (használható mobilokon, tableteken, laptopokon és asztali számítógépeken egyaránt). A nyelveket teljesen kezdőtől a felsőfokú szintig sajátíthatják el a diákok. A térítésmentes elérhetősége mellett  nagy előnye, hogy abszolút interaktív, és a XXI. századi diákok igényére készült - részletezte Miholics Zoltán, a modul vezető tananyagfejlesztője. Hozzátette, a program során a diákokat élőbeszéd segíti a tanulásban, valamint a gyorsan megoldható feladatok gyakoroltatnak, lelkesítenek, motiválnak és vissza is kérdez.

A KRÉTA IFM működését Gubáné Csánki Ágnes és Miholics Zoltán mutatta be. Fotó: Szalay Károly

A KRÉTA Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszerében az Idegennyelvi Felkészítő Modul (KRÉTA IFM) egy térítésmentesen használható minden KRÉTA hozzáféréssel rendelkező tanuló és pedagógus számára elérhető felület a KRÉTA Digitális Kollaborációs Térben (DKT). A Modul kiemelt funkciója a pedagógusok számára a tanórai- és a házi feladatok komplex, logikailag egységes rendszerben történő megjelenítése és kezelése. Alkalmazható csoportos (projekt-) feladatok során, továbbá kezeli a határidőket, a beadási időszakokat a kiosztott feladatok esetében. A KRÉTA-ban rögzített csoportok számára néhány kattintással kiosztható órai vagy házi feladat több száz lecke csomagból, majd ezek eredményei ugyanezen a felületen követhetők, illetve értékelhetők.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában