Rejtősök múltidézése

2 órája

55 éves találkozót tartottak a Rejtősök

55 éves érettségi találkozóját ünnepelte szeptember 21-én, a Rejtő Sándor Fonó-és Szövőipari Technikum 1969-ben végzett 4 b. szövő tagozatos osztálya. 

Kisalföld.hu

Az összegyűlt társaság délelőtt a Kármeilta templom kriptájában koszorút és mécsest helyezett el elhunyt osztályfőnökük, Grábits Frigyesné sírjánál. Egyúttal itt emlékeztek meg elhalálozott tanáraikról és osztálytársaikról is. 

A képen az első sorban, középen a két hölgy között a 90 éves Bandi István tanár úr.

Délben, a Szalay vendéglőben köszöntötték volt tanárukat, későbbi igazgatót, Bandi István tanár urat, aki a napokban töltötte be 90.életévét és jó egészségnek örvend, az öreg diákok örömére. A finom ebéd után jó hangulatú beszélgetések, emlékezések, vidám történetek tették nagyon kellemessé az együttlétet.

Külön öröm számunkra, hogy szeptember 24-én  Győr Megyei jogú Város közgyűlése elfogadta, hogy a volt iskolájuk melletti füves területen textiles emlékhely jöjjön létre, Lebó Ferenc Munkácsy díjas szobrászművész szobrával. Ez annál is inkább jelentős a textilesek számára, hiszen Győr egykor az egyik legnagyobb textilcentruma volt az országnak. Az öreg diákok pedig itt tudnak emlékezni - iskola helyett- tanuló illetve "munkás" éveikre.

Beküldte: Fehérné Markó Kamilla, Rózsa Anna díjas textiltervező iparművész

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában