Új ciklus

2 órája

Megalakult Mosonmagyaróvár képviselő-testülete – Szabó Miklós munkáját Balázs Endre segíti alpolgármesterként - fotók

Nyitott, átlátható városvezetést szeretnénk, kétirányúvá szeretnénk tenni a kommunikációt meghallgatva a városlakókat és tájékoztatni minden őket érintő ügyben – emelte ki az alakuló ülésen Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester, aki képviselő társaival együtt szerdán tett esküt.

Mészely Réka

Mosonmagyaróvár önkormányzatának képviselő-testülete szerdán tartotta alakuló ülését a Városháza I. emeleti dísztermében. Dr. Illés Tamás, a helyi választási bizottság elnöke arról tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy június 9-én a polgármester, önkormányzati képviselők mellett a roma, szlovén és német nemzetiségi önkormányzati képviselőket választották meg Mosonmagyaróváron, gratulált a mandátumot elnyerőknek és kérte, hogy esküjükhöz híven szolgálják a város fejlődését.

képviselő
Megalakult Mosonmagyaróvár képviselő-testülete.
Fotó: Kerekes István

Új képviselő-testület a városban

Mint ismeretes, a következő öt évben Szabó Miklós irányítja, 2006-2010 után újból a Lajta-parti várost a választók döntése nyomán. Egészen mostanáig kérdés volt az alpolgármester személye. A városvezető Balázs Endrét javasolta e tisztségre, társadalmi megbízatásban. Árvay István korábbi polgármester, képviselő frakciószünetet kért a döntésük megtárgyalására. A szünet után arra kérte Balázs Endrét, hogy mutatkozzon be. A 32 éves képviselő elmondta, hogy felesége, kisgyermeke, saját vállalkozása van, s reményeit fejezte ki, hogy a város fejlődéséhez hozzá tud tenni. Megköszönte a lehetőséget e tisztségre. 

Szabó Miklós polgármester megjegyezte, olyan személyt javasolt, akiben megbízik, akivel együtt szeretne dolgozni. Árvay István arról beszélt, hogy szokatlan, hogy az alakuló ülésen közöljék az alpolgármester nevét, Balázs Endre elkötelezettségét nem látja, a Facebookon éli életét, s nehezményezte, hogy nemrég lett mosonmagyaróvári lakcíme. Szabó Miklós erre azt válaszolta, hogy az egyeztető tárgyaláson már elhangzott, hogy őt szeretnék alpolgármesternek. A titkos szavazás után eldőlt: Balázs Endre Mosonmagyaróvár új alpolgármestere. 

Az ülésen megállapították a polgármester illetményét, ami 1.105.000 forint, a társadalmi megbízatású alpolgármesteré pedig 497.250 forint, előbbi 165.750 forint költségtérítésre, utóbbi 74.588 forintra jogosult. 

Az előző testület módosította a szervezeti és működési szabályzatot, ezért egy sürgősségi indítványt is behozott az új városvezető az új testület elé: két porszívó megvásárlásáról az Ostermayer Óvoda javára. A városvezető hozzátette: a korábbi testület jelentősen korlátozta a polgármester és a bizottságok jogköreit, így nincs jogosultsága a 63 ezer forintos beszerzés jóváhagyására.

Az ülésen Széles Sándor főispán megköszönte az előző képviselő testület tevékenységét és jó munkát kívánt az új városvezetésnek. 

Szabó Miklós végezetül köszönetet mondott a segítőknek, a támogatóknak, a családnak. Nem foglalkoztak más szervezetekkel a kampány idején, és ezt a politikai stílust szeretnék tovább vinni, békében kívánnak helyben élni, nyitottak a városlakók felé. A város sokzínű, kohézióját erősíteni kívánják. 

A legközelebbi testületi ülés október 30-án 13 órától lesz. Az új képviselőknek csütörtökön lehetőséget kínálnak a városháza megismerésére. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában