Női kézilabda

2 órája

Fájó vereség a Vác ellen

Kisalföld.hu

Fotó: AFP

Vác–Motherson Mosonmagyaróvár 31–26 (16–13)

Vác, Városi Sportcsarnok, NB I-es női kézilabda-mérkőzés, 300 néző. V.: Nagy F., Túróczy J.

Vác: BUKOVSZKY – Miklós 2, Csernyánszki 1/1, JUHÁSZ G. 4, Varga Emőke 3, CSÍKOS 10, Pelczéder 3. Csere: Wald 2/2, AFENTÁLER 6, Kurucz, Hajdú. Vezetőedző: Herbert Gábor

MKC: Halter – Falusi-Udvardi 2, Albek 4, Wolfs, Tóth G. 3, Ivancok-Soltic 3, Stranigg Zs. 4/2. Csere: LANCZ 7, Tóth E. 1, Varga Emília 1, Kukely A., Faragó 1. Vezetőedző: Gyurka János.

Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2. Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

A Budaörs pénteki legyőzése után szerdán már a Vác otthonában lépett pályára a Motherson Mosonmagyaróvár. Schatzl Natalie súlyos sérülése miatt nem volt bevethető, így NB I-es bajnokin először volt kerettag Sefcsik Nóra.

Az MKC 2–0-ával kezdte a találkozót, majd fej fej mellett haladtak a csapatok. A 11. percben 7–7 volt az állas, majd Csíkos vezérletével 3–0-s rohanást produkált a Vác (10–7). Bukovszky nagyszerűen védett, az ő hathatós közreműködésének köszönhetően folyamatosan a hazaiak voltak előnyben. A szünetben hárommal, 16–13-ra vezetett a Vác. Csíkos Luca parádézott az óváriak ellen, összesen 10 gólt lőtt, de Afentáler is hatig jutott, Bukovszky pedig 19 védéssel zárt. Óvári oldalon Lancz Barbora nőtt fel a feladathoz, hét gólt szerzett. A második játékrészben az MKC kétszer tudott felzárkózni mínusz kettőre, de volt olyan, amikor a Vác vezetett öttel (26–21). Herbert Gábor együttese végül megérdemelten, 31–26-ra győzött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában