Ünnepélyes alakuló ülés

2 órája

Képviselő-testület Kapuváron - Társadalmi megbízatású polgármester és alpolgármesterek dolgoznak a városért

A képviselő-testület Kapuváron ünnepélyes alakuló ülést tartott szerdán délután a Városházán. Horváth László és a nyolc képviselő-tagja letette az esküt. Két alpolgármestert is választott a képviselő-testület Kapuváron: Erdős Vilmost és Tóth Imrét.

Cs. Kovács Attila

Szerda délután letette az esküt és megalakult az új képviselő-testület Kapuváron. Horváth László polgármester munkáját nyolc képviselő segíti, közülük ketten alpolgármesterek is lettek: Tóth Imre és Erdős Vilmos. Valamennyien társadalmi megbízatással látják el feladataikat, ami azt jelenti, hogy Horváth László a polgármesteri tisztsége mellett iskolaigazgatóként tevékenykedik a továbbiakban is. Az ülésen köszöntötte az új városvezetést a kapuvári származású Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Képviselő-testület Kapuváron
Megalakult a képviselő-testület Kapuváron. Fotók: Cs. K. A.

Megalakult a képviselő-testület Kapuváron

- Kérem Önöket, éljenek jól a választóktól kapott bizalommal és döntéseik során mindig gondoljanak azokra, akiktől a város vezetésére a bizalmat megkapták-fogalmazott Dukai Miklós. Mint mondta, a munka fontos és felelősségteljes. - A közszolgáltatások biztosítása, a település fejlesztése, a közösség szervezése sokoldalú felkészültséget, képességet igényel és elkötelezettséget. 

Az ülés további részében Horváth László ismertette polgármesteri programját. Hangsúlyozta, hogy a közel 2,7 milliárd forint értékben elnyert pályázatok megvalósítása nagymértékben meghatározzák a következő önkormányzati ciklust és sok fejlődést hozhatnak Kapuvárnak. 

- A pályázatokat azonban nem csak megnyerni kell, hanem meg is kell valósítani. Itt tud bizonyítani az új képviselő-testület-mondta és kiemelt néhány fontos fejlesztést: az ipari park bővítését, a csapadékvíz elvezetés felújításának első ütemét, kulturális- és sportinfrastruktúra fejlesztését, belterületi utak felújítását, az óvoda és bölcsőde korszerűsítését, bővítését, egészségügyi fejlesztéseket, a szociális központ bővítését. - Fontos számomra, hogy Kapuvár folyamatosan fejlődhessen és az itt élő emberek jobb életkörülményeit tudjuk szolgálni. A következő időszakban kiemelt feladatunk az intézmények fenntartása, működtetése. Célunk a lakosságszám növelése, hogy a város lélekszáma ismét tízezer felett lehessen. Városunk vonzerejét növeli a helyi intézményrendszer gazdasága. Állami- és egyházi bölcsődével, óvodával és iskolával rendelkezünk. Van gimnázium és szakiskola, de művészeti iskolák is. Kapuváron közel ötven civil szervezet működik, fontos számomra, hogy közösségformáló, értékteremtő tevékenységük továbbra is az itt élők javára válhasson. 

Horváth László, Kapuvár új polgármestere.

Az új testület megválasztotta a polgármester munkáját segítő alpolgármestereket: Tóth Imrét és Erdős Vilmost, majd megállapította a tiszteletdíjakat. Horváth László tiszteletdíja 422.500 forint lesz, az alpolgármestereké 380.250 forint.

A gazdasági bizottság elnökévé Nagy-Cserpes Annát, képviselő tagjának dr. Hoffer Imrét, Bősze Patrikot és Najdek Lászlónét választották meg. Nem képviselő tagja lett Véghelyi József Ferencné, Kóczán Mihályné, Koller Zoltán Pál. A humán bizottság elnöke Böcskör Zsolt, képviselő tagjai Najdek Lászlóné és Németh Eszter. Külsős tag Süli Tamásné, Márczis Lászlóné.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában