Árhullám

2024.09.16. 13:11

Rendkívüli gyűjtést szerveznek az árvízi védekezés támogatására

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, valamint a Magyar Vöröskereszt rendkívüli adománygyűjtést hirdet az árvízi védekezés támogatására.

Kisalföld.hu

A Magyar Vöröskereszt egész évben működő adományvonalára, a 1359-ra indított hívásokkal, illetve az ide küldött ADOMÁNY szövegű üzenetekkel szeptember 15-től határozatlan ideig bárki támogathatja a Magyar Vöröskereszt katasztrófavédelmi tevékenységét az árvízi helyzet idején - olvasható a vöröskereszt közösségi oldalán. Egy hívás vagy egy SMS 500 forint támogatást jelent; a 1359-es adományvonal mellett él annak is a lehetősége, ha valaki banki átutalás útján szeretne segíteni – tették hozzá. Az Ökumenikus Segélyszervezet is felhívással fordul a lakossághoz, hogy az emberek a 1353-as adományvonal tárcsázásával (500 forint hívásonként), illetve a hivatalos oldalon bankkártyával vagy átutalással fejezzék ki szolidaritásukat.

Árviz
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában