Összefogás

2 órája

Bajtársiasság a homokzsákok felett - Kisalföld polgárőrei is segítik az árvízi védekezést

Térségünk polgárőrei is segítik a hivatásosokat és a civileket az árvízi védekezésben. Takács Krisztián polgárőrt meghatotta az összefogás mérete és a bajtársiasság, amit az önkéntesek közt tapasztalt.

Kisalföld.hu

Polgárőrök, hivatásosok és önkéntes civilek fáradhatatlanul rakták naphosszat a homokzsákot.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőrség

"Megint együtt van minden. Először is itt van a baj, bajban pedig jók vagyunk, mi magyarok. Legalábbis mostanában. Mert valahogy a baj minket összehoz, összekovácsol. Ilyenkor nem számít semmi. Sem életkor, sem iskolai végzettség, sem egzisztencia, sem származás, sem politikai elköteleződés. A bajban összefogunk."

Polgárőrök, hivatásosok és önkéntes civilek fáradhatatlanul  rakták naphosszat a homokzsákot.
Polgárőrök, hivatásosok és önkéntes civilek fáradhatatlanul  rakták naphosszat a homokzsákot.
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőrség

"Csodálatos összefogást láttam Győr-Bácsán, ahol a Mosonmagyaróvár és környéki veszélyeztetett helyszínekre gyártottuk, gyártjuk a homokzsákokat.

Bevallom, jó volt együtt lenni, a diákokkal, a szabadságos katonával, a debreceni vízügyesekkel, a rakodógépek sofőrjeivel, a tűzoltókkal, a családapával, aki kisfiával lapátolta a homokhegyet, a 10 órás műszakja után "játszani" jött Vámosszabadin élő Szűcs Marcival, akinek egész délután csillogott a szeme, s aki ötször gyorsabb volt, mint én.

Jó volt együtt lenni a messziről jött polgárőrökkel, önkéntes tűzoltókkal. Sobor, Börcs, Csorna, Kisbabot, Rábacsécsény, Győrszentiván és még számtalan település önkénteseivel. Megint példát mutattak nekem kitartásból, csapatszellemből, együtt dobbanásból!"

Inspiráló és szívmelengető bajtársiasság a védekezők között.
Inspiráló és szívmelengető bajtársiasság a védekezők között.
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Polgárőrség

"Funk József elnök úr látogatása megerősített mindannyiunkat, hogy mi vagyunk a győztes csapat, mert most nem lesz a víz az úr.

Köszönöm, hogy most is közétek tartozhattam, hogy helyet szorítottatok a homokhegy mellett, hogy kedvesek voltatok, ha láttátok, hogy fáradok.

Köszönöm a hátteret, az enni innivalót biztosítóknak, a Vöröskeresztnek, a különböző karitatív szervezteteknek, hogy nem voltunk híján ételnek, italnak, kávénak."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában