100. évforduló

3 órája

Múzeumalapítóra emlékeznek Kapuváron

Dr. Faragó Sándorra, a kapuvári múzeum alapítójára emlékeznek a helybeliek szeptember 23-án, hétfőn. A szakember születésének századik évfordulóján emléktáblát is avatnak az intézménynél.

Kisalföld.hu

Szeptember 23-án, hétfőn emlékeznek meg Kapuváron a város egyik kiemelkedő alakjáról, dr. Faragó Sándorról, a kapuvári Rábaközi Múzeum alapítójáról születésének 100. évfordulóján. Dr. Faragó Sándor nemcsak múzeumot hozott létre, hanem fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy Kapuvár értékeit megőrizze az utókornak. Munkássága és a település iránti szeretete máig példa a helyiek előtt. 

A megemlékezést a város önkormányzata, a Gartáért Alapítvány és a Rábaközi Helytörténet-kutatók Társulata szervezi. A program délután öt órakor kezdődik, amikor lehetőség nyílik a Rábaközi Muzeális Kiállítóhely Kapuvár anno... helytörténeti kiállításának megtekintésére. Nagy Eszter, az intézmény munkatársa tart tárlatvezetést. 

Hat órakor a múzeum bejárata mellett emléktáblát avatnak dr. Faragó Sándor tiszteletére. Beszédet mond Áldozó István vármegyei főlevéltáros. Az avatás után a Rábaközi Művelődési Központban a Faragó Sándor helytörténeti tanulmányai, írásai című centenáriumi emlékkötetet mutatja be az érdeklődőknek prof. dr. Faragó Sándor egyetemi tanár, a múzeumalapító fia. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában