Női kézilabda

2 órája

Vereség Fehérváron, továbbra is pont nélkül a Motherson Mosonmagyaróvár

A Motherson-Mosonmagyaróvár három góllal kikapott az Alba Fehérvár otthonában a női NB I szombati mérkőzésén, így a tavalyi bronzérmesnek továbbra sincs pontja.

Kisalföld.hu

Alba Fehérvár–Motherson Mosonmagyaróvár 32–29 (19–17)

Székesfehérvár, NB I-es női kézilabda-mérkőzés, 650 néző. V: Kovács-Sebők, Vastag-Réti.

Alba Fehérvár: Aalla – Szabó-Májer 4, TRAWCZYNSKA 5/4, KÖVÉR 4, MORENO 2, SZMBATJAN 8/1, Takó 2. Cs.: HADFI (kapus), TOLNAI 2, Sulyok, Kocsis B., UTASI 5, Szemes. Edző: Szuzana Lazovics.

Mosonmagyaróvár: C. Martins – Falusi-Udvardi 2, ALBEK 5, Tóth G. 4, Faragó L. 1, IVANCOK-SOLTIC 5, Stranigg Zs. 3/3. Cs.: Halter (kapus), Tóth E., Wolfs, Molnár D. 1, Varga E., Kukely A., SCHATZL NATALIE 4, Lancz 4. Edző: Gyurka János.

Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3. Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Szorosan kezdődött a találkozó, a csapatok fej fej mellett haladtak. A 5. perc elején 5–3-re vezetett a Mosonmagyaróvár, de az Alba zsinórban négy gólt szerzett, és fordított. Innentől pedig tartotta a hazai csapat a kétgólos vezetést. Hazai oldalon Szabó-Májer és Smbatian volt a legeredményesebb, míg óvári oldalon Albek Anna szerzett fontos gólokat. A szünetben is két góllal vezetett az Alba.

A második félidő két fehérvári góllal indult, így megduplázta előnyét a hazai csapat. A 40. percben Schatzl Natalie gólja után már csak egy volt az MKC hátránya (23–22), de ekkor megtört valami. A következő 14 percben az óvári csapat mindössze két gólt szerzett, míg az Alba hetet. Az előző idényben még a Mosonmagyaróvárt erősítő Hadfi Gréta remekelt az Alba kapujában, összesen 12 védéssel zárt. 

Hiába zárt Ines Ivancok-Soltic (5/5) és Schatzl Natalie (4/4) 100 százalékos mutatóval, és hiába szerzett öt gólt Albek Anna, és négyet-négyet Lancz Barbora és Tóth Gabriella, a pontszerzés elmaradt. Az Alba Fehérvár szinte végig vezetve megnyerte a mérkőzést.

Az MKC legközelebb október 4-én, pénteken a Budaörsöt fogadja az UFM-arénában.

Szuzana Lazovics: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, igazság szerint nem úgy játszott a Mosonmagyaróvár, ahogy képes. Végig tudtuk kontrollálni a mérkőzést, nagyon büszke vagyok a csapatra. Védekezésben sikerült előre lépnünk, stabilak voltunk, annak ellenére, hogy sérülések is nehezítették a felkészülésünket.

Gyurka János: – Nehéz megszólalni, mert a Fehérvár rendkívül fegyelmezetten és pontosan kézilabdázott. Ezt szerettük volna megállítani a kulcsjátékosaik kikapcsolásával. Nem sikerült, mert már az elején könnyű gólokat kaptunk, az egy-egyeket elveszítettük, és a kapusoktól sem kaptunk támogatást. A támadásvezetéseink nagyon sokszor hibába torkoltak, láthatóan a játékosaimon mentális teher van, és ez az egyénieskedésben és a rossz helyzetkihasználásban is megmutatkozott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában