Óvodakör

2 órája

Autómentes nap a soproni Trefort Téri Óvodában

Idén is csatlakozott a soproni Trefort téri Óvoda az Európai Mobilitási Hét részeként szervezett autómentes naphoz. Ezen a napon kerékpárral, rollerrel, gyalog érkeztek a gyermekek az óvodába, majd a kerékpárokkal és rollerekkel a közterületen egy „óvodakört” is tettek.

Kisalföld.hu

Fotó: Griechisch Tamás

A mindennapokban is kiemelt figyelmet fordítunk a mozgásfejlesztésre, mely a gyermekek testét és lelkét, továbbá az összetartozás érzését is erősíti. A köztéren is megjelenünk, így hívja fel a vidám csapatunk a lakótelep figyelmét a környezetbarát és fenntartható közlekedésre.

- mondta el Horváth Márta, a Trefort Téri óvoda igazgatója. Hozzátette: „Az autómentes napon meglepetéssel is készültünk az óvodások számára, bátorítva őket a sportos, egészséges életmódra.”

Az eseményen Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke is részt vett. "A Trefort téri Óvoda és a Jereváni Kék Tagóvoda rendezvényeit a Jereván Településrészi Önkormányzat azért támogatja, mert fontos, hogy a gyerekek érezzék a közösséghez való tartozás örömét, később felelősségét, az egymás iránti felelősséget. A környezettudatosnevelésben és a zöld szemlélet kialakításában az a Jerevánon működő óvodák élen járnak. A gyerekek már kiskoruktól kezdve a természet szeretetének és a környezet megóvásának fontosságával, a közösséghez tartozás örömével találkoznak az óvodai programok során, és azokban a kapcsolatokban, amelyeket a lakótelep közösségeivel alakítanak ki a részönkormányzat segítségével - mondta el érdeklődésünkre Tóth Éva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában