Tüzes képsorok

2 órája

Lángoló harapások - Megizzasztotta a versenyzőket a chilievő verseny Győrben - fotók

A pikánsabb ízek kedvelőinek rendeztek versenyt szombaton a győri Barney's American étteremben, különböző erősségű chiliket kellett leküzdeniük a nevezőknek. Kellett a tej és a papír zsebkendő is néhány kör után.

Simon Roberta

Fotó: Krizsán Csaba

Mondhatnánk igazi őrültek azok, akik arra vetemednek, hogy egy erősebb, már-már szánkat is szétmaró erősségű chilipaprikákat vesznek a szájukba, de mi sem bizonyítja jobban, hogy ennek van létjogosultsága, hogy szombaton 14. alkalommal rendezték meg a Lángoló Harapások chili evő versenyét. 

Győrben a Barney's American étterem adott otthon a nem kis kihívással teli megmérettetésnek. 

Bóka Ödön a rendezvény szervezője, többszörös hazai és külföldi bajnok, megszállottja a csípős ételeknek. Így hát gondolhatják, hogy nem könnyű feladattal készült a versenyzőknek, végül csak hárman merték megmérettetni magukat. Igaz ők sem kezdők, de azért egy-egy paprika úgy tűnt mintha kifogna rajtuk. Törölni kellett a verejtékező homlokokat és a kiszökő könnyeket is, na meg néhány csípő lehelet is elhagyta a szájukat. A jalapenjótól egészen a carolina reaperig fogyasztottak a bátor férfiak, és szurkolótáboruk is volt bőven. Végül Pödör Tamás végzett a harmadik helyen, második lett Cselényi István "Csiliboy" és Magyari Zsolt diadalmaskodott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában