Elkészültek a hídelemek

2024.08.24. 15:46

Sikeres hídbeemelés a Bakonyban – Látványos fotókon mutatjuk a két völgyhíd acélszerkezetét – fotók

A leglátványosabb részéhez érkezett a Győr-Veszprém közötti vasútvonal felújítása: két új völgyhíd is a helyére került a Bakonyban. A MÁV tájékoztatása szerint a Győr-Veszprém vasútvonal Zirc és Veszprém közti szakaszán található két völgyhíd acélszerkezetét még a nyár elején emelték ki a vasúttársaság szakemberei.

Kisalföld.hu

Az azóta elkészült hídelemek az örökségvédelmi szempontokat figyelembe véve teljesen megegyeznek az elődjeikkel. A 11. számú vasútvonalon október 6-tól ismét a teljes hosszában közlekedhetnek a vonatok. 

Sikeres hídbeemelés a Bakonyban.
Sikeres hídbeemelés a Bakonyban. 
Fotó: MÁV

A MÁV tájékoztatása szerint a hídcserék mellett megújulnak a hídfők, illetve közel 300 méteren a pályát is teljesen felújítják, a talpfák egy részét betonaljra cserélik, majd 2,5 kilométeren vágányszabályozást is végeznek. 

A munkálatok eredményeként javulhat a megbízhatóság, pontosabbak lehetnek a vonatok, ugyanis várhatóan 400 méteren szűnik majd meg az eddigi sebességkorlátozás. 

Október 6-ig pályafelújítás miatt változik a közlekedési rend a Győr–Veszprém vonalon, a vonatok menetrendjéhez igazodva Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek. 

Erről itt írtunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában