kisalfold.hu videó

2024.07.24. 20:05

Felvételi ponthatárok 2024 - Öröm a Pont ott partin Győrben - fotók, videó

Kiderültek az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ezzel eldőlt, hogy közel 121 ezer jelentkező közül hányan kerültek be egyetemre, főiskolára. A központi ponthatárváró rendezvényt ezúttal is megtartották Győrben, a Bridge Oktatói és Hallgatói Klubban.

Simon Roberta

A győri Széchenyi István Egyetem fergeteges Pont Ott Partival várta a leendő gólyákat, az este sok örömkönnyet hullajtottak az új hallgatók, akik szeptembertől már a campuson kezdhetik, vagy épp folytathatják tanulmányaikat.

Az est elején az egyetem SZE Kollégiumi Stúdiója szórakoztatta az érkező diákokat, majd az egyetem és a hallgatói önkormányzat tagjai köszöntötték a megjelenteket. Később befutottak a várva várt pontok, amiket kivetítőn követhettek a részvevők. Több százan izgultak együtt és nézték telefonjukat, várva azt a bizonyos SMS-t amiből kiderül, vajon szeptembertől melyik megjelölt egyetemre fognak járni. Az elektronikus üzenet viszont még nem a hivatalos értesítő. Ugyanis a felvételiket igazoló hivatalos besorolási döntést mindenkinek legkésőbb augusztus 1-ig kell megkapnia, amit az Oktatási Hivatal fog kiküldeni. 

A győri Széchenyi István Egyetem 9 karára lehetett jelentkezni idén is és összesen 264 - tizenkettővel többet mint tavaly - szakot indítottak el a 2024/25-ös félévben. Már ebből is sejteni lehet, hogy újabb rekordot dönthet a Széchenyi-egyetem a hallgatói létszámban. Tavaly csaknem négy és félezren nyertek felvételt a képzések egyikére. Az idei eredményekről csütörtökön adnak tájékoztatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában