Vádemelés

2024.09.07. 11:42

Esztergomi építkezésről lopott - Útközben elhagyta a csavarokat

Lopás vétsége miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be az Esztergomi Járásbírósághoz azzal a férfival szemben, akinek táskájából kipotyogtak a lopott csavarok.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint az elkövető tavaly szeptember 21-én az esztergomi, építkezés alatt álló telekre a kerítésen keresztül bemászott, a nyitott bejárati ajtón bement a házba és ellopott egy ipari targoncához használt gázpalackot, valamint 12 kilogrammos gázpalack töltetet,  30 darab szelemen csavart,  29 keretösszekötőt,  36 függesztő szárat, 27 direktösszekötőt mindösszesen 74.953 forint értékben.

Lebukott a tolvaj, a kamera is felvette tettét. 

A férfi a gázpalackot a kerítésen keresztül kitette az ingatlan területén kívülre, majd kimászott és mintegy 50 méter távolságban a fűben rejtette el. Később visszament érte, hogy hazavigye. Ezt megelőzően a férfi a hátizsákjába tette a többi lopott tárgyat, majd a esztergom-kertvárosi lakóhelyére indult. A hazafele úton a táskájából kiestek a csavarok, amiket végül nem szedett össze. Ami megmaradt azt útközben egy bokros területen elrejtette

A gázpalackot a sértett szomszédja másnap megtalálta és azt visszaadta sértettnek. A táskából kiesett csavarokat pedig szintén másnap a sértett ingatlanán folyó építkezésen dolgozó férfi találta meg, és adta vissza jogos tulajdonosának. A tolvaj által bokros részen elrejtett többi tárgyat az elkövető adta át a nyomozó hatóságnak.

 A lopásról az egyik kamera is felvételt készített.

 Az Esztergomi Járási Ügyészség a lopás vétsége miatt benyújtott vádiratban pénzbüntetésre tett indítványt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában