Áradások

2024.09.16. 13:32

Árvízvédelmi mobilgátakat építettek a Dunakapu tér mindkét oldalán - videó, fotók

Kisalföld.hu

Fotó: Csapó Balázs

A Győr-Szol Zrt. munkatársai szeptember 16-án hétfő délelőtt megépítették az árvízvédelmi mobilgátat a Dunakapu tér mindkét oldalán. A mobilgát a Dunakapu tér felújításával egyidőben készült el, védi a várost árvíz esetén. Folyamatos készenlétben, felkészültek a Mosoni-Duna és a Rába várható áradására.

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy a Győr-Szol Zrt. feladata az önkormányzati közösségi ingatlanok védelme. Hatezer homokzsák áll rendelkezésükre, utánpótlásra is van lehetőségük. Egyéni, lakossági kérésre homokzsákokat a Győr-Moson-Sopron-Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól lehet kérni!

A hétvége folyamán számos lakossági bejelentés érkezett a viharos szél és nagy mennyiségű csapadék miatt. A leszakadt faágak, kidőlt fák darabolása és elszállítása két műszakban folyamatosan zajlott. A városi parkokban, buszmegállókban, tömegközlekedési útvonalakon a munka továbbra is zajlik. A kár- és hibabejelentő vonal 0-24 óráig hívható a 06/96-50-50-55-es telefonszámon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában