Álláspont

2024.09.07. 11:17

Jobb egy zeneszó, mint a kátyúk miatt átkozódni – Kollégánk véleménye a zenélő utakról

Az Ismerős Arcok „Nélküled” című zenéjének részletét játssza szombattól a 21-es főút, ha megfelelő sebességgel hajt rá az autós Lőrinci és Hatvan között. Bár szerintem Heves megye helyett inkább helye lett volna ennek a számnak itt valahol Győr és Dunaszerdahely környékén, ha már egyszer a szlovák csapat kvázi himnusza ez a zene, de végül is nem baj, hogy nem itt van.

Varga Ottó

Fotó: Shutterstock

Az első ilyen zenélő út ugyanis szülővárosom, Kaposvár közelében készült el, a 67-es úton, és természetesen a Republic klasszikusát hallhatja, aki ráhajt.

Amit viszont nem hallhat az autós, az a közeli két település lakóinak káromkodása, akik szerint tiszta időben olyan, mintha a fejükben játszanák el percenként a dalt, és ha valaha szerették is, azóta biztosan megutálták. Azt nem tudom, hogy Tokaj környékén is kezdik-e már megunni az „Érik a szőlő...” kezdetű népdalt, ott ugyanis azt játssza az út, de ha hazafelé igyekszem, minden esetben tudatosan kikerülöm a zenét adó felfestést, legalább eggyel kevesebb indok legyen a bosszankodásra. 

Mindezek ellenére én erősen szorgalmaznám újabb és újabb zenélő útszakaszok kialakítását, elsősorban azért, mert ilyet csak a szépen felújított utakra szokás felfesteni. 

Kapásból tudnék több tucat olyan szakaszt felsorolni itt a szűkebb vármegyénkben is, amelyre nagyon ráférne a felújítás, és nem kellene sokat gondolkoznom azon sem, hova, milyen zene illene. Szerintem az arrafelé élők még ezen az áron is belemennének az aszfaltozásba, hiszen tulajdonképpen jobb egy zeneszó, mint a kátyúk miatt átkozódni... 

Jobb egy zeneszó, mint a kátyúk miatt átkozódni...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában