Képviselő-testület

2024.06.10. 13:16

A pénzügyi helyzetet elemezték a csornai ülésen

A város pénzügyi és vagyoni helyzetét érintő témák is napirenden voltak a csornai képviselő-testület legutóbbi ülésén. Módosították például az önkormányzati vagyonról, a vagyon kezeléséről és hasznosításáról szóló rendeletet.

Kisalföld.hu

Szalainé dr. Németh Annamária jegyző elmondta: a zárszámadás elfogadása előtt törvényi előírás a vagyonrendelet aktualizálása. Az intézkedés a város elmúlt évi vagyonváltozását mutatja be a forgalomképes, a forgalomképtelen és a korlátozottan forgalomképes vagyontárgyakat illetően. A rendelet a 2023. december 31-i állapotokat rögzíti. A vagyongyarapodásokat, értéknövekedéseket és -csökkenéseket mutatja be. 

A jegyző a tavaly elvégzett pénzügyi-gazdasági ellenőrzések eredményéről is beszámolt. Eszerint az ellenőrzések kiváló minősítéssel zárultak, hiányosságot nem tártak fel. 

Elfogadta a testület a 2023-as gazdálkodás zárszámadási rendeletét is. Szalainé dr. Németh Annamária kifejtette: az önkormányzat a kötelező és az önként vállalt feladatait végrehajtotta. A kötelező feladatokhoz nyújtott állami támogatások a kiadásokat nem teljesen finanszírozták, de a szükséges pótlást és kiadásnövekedést a város saját forrásai terhére biztosították. A működés biztosítva volt, a fizetési kötelezettségeknek eleget tett az önkormányzat. Az év végi egyenleg pozitív volt. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában