Beszélgetőestek

2 órája

Már 15 éve a győri kulturális élet színfoltja a Rímes Kávé

A győri kulturális élet színfoltjaként 15 éve hívta életre a Rímes Kávé irodalmi, zenei beszélgetőestjeit Baksa Kálmánné tanárnő. Az ötlet támogatója Balázs Lajosné Vera asszony a kávéház tulajdonosa volt. A rendezvény minden művészeti ágnak ad bemutatkozási lehetőséget.

Kisalföld.hu

A művészeti vezetőről érdemes tudni, hogy sikeres testnevelő, kiváló szervező és a művészetet pártoló tanár. Számos szakmai elismerése mellett elsők között tüntették ki a Közép-Európai Tanárakadémia Vörösmarty-éremmel. Az esteket önkéntes munkában szervezi. Az évek során támogatókra is talált, akik odaadóan segítik munkáját.

Az elmúlt 15 évben a rendezvények száma 146 volt. Minden alkalommal nagy szeretettel fogadják az érdeklődők a fellépő színészeket, énekeseket, irodalmárokat és sportolókat.

Az ünnepi évet szeptemberben a Kristály Étteremben az Országos Musical & Operett Kurzus művészeti vezetője és fiatal növendékei köszöntötték nagy sikerrel. A musical és operett kurzus célja az ország számos pontjáról érkező fiatal tehetségekkel a musical és a zenés színházi műfajok, művészeti-, előadói tevékenységek és a hozzá kapcsolódó művészeti ágak megismertetése, oktatása, ismert, népszerű művészek, zenepedagógusok segítségével.

Szabó Szilvia művészeti vezető tanítványai fergeteges műsorral kápráztatták el a közönséget. Musical és operett dalokat hallhattunk a fiatal énekesek: Németh Lili, Borsos Zoé, Rigler Márton és Szalma Dávid tolmácsolásában. 

A népes számú hallgatóság vastapssal jutalmazta a fiatal művészek és vezetőjük műsorát. Fotó: Gazsóné Horváth Tünde 

Szöveg: Szörényi Miklós

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában