Vádemelés

2 órája

Jogsija se volt - Karambolozott, majd elsétált a sofőr Győrben - videó

A Győri Járási Ügyészség vádat egy 33 éves férfival szemben, aki Győrben okozott közlekedési balesetet, majd segítségnyújtás nélkül elsétált a helyszínről.

Kisalföld.hu

A vádirati szerint a férfi idén márciusban telefonon összeveszett párjával, ekkor édesanyja élettársa autójának kulcsait magához vette, és a járművel elindult Győrbe. A sofőr erős forgalomban nem tartotta be a 30 kilométer/órás sebességkorlátozást, és egy erősen jobbra ívelő kanyarba ennél jóval gyorsabban érkezett. Átsodródott a szemközti sávba és összeütközött az ottani járművel.

Szemből közlekedő autónak csapódott a felelőtlen sofőr. Fotó: Ügyészség

A vétlen járműben utazó pár nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A balesetet követően a vádlott nem győződött meg arról, hogy a baleset során szenvedett-e valaki sérülést, hanem a helyszínt – adatai hátrahagyása nélkül – gyalogosan elhagyta.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a férfit a cselekmény előtt négy nappal ítélte el a bíróság ittas állapotban elkövetett járművezetésért, és ekkor egy évre a járművezetéstől is eltiltották. 

A vádlott vezetői engedélyt soha nem is szerzett.

Az ügyészség az elkövetőt minősített segítségnyújtás elmulasztásával és eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntettével vádolta meg. A halmazati szabályok alapján négy és fél évig terjedő szabadságvesztés büntetés is kiszabható, és az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ismételten tiltsa el a vádlottat a járművezetéstől.

Az érdemi döntést az ügyben várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Az okozó jármű fedélzeti kamerájának felvételén látható a baleset. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában