Kattant a bilincs

3 órája

Letartóztatták a több mint 100 millió forint értékű cigit csempészőket, akik az M1-esen próbálkoztak - videó

A jövedéki termékre, költségvetésnek vagyoni hátrányt okozó bűntett miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság elrendelte két ukrán állampolgárságú férfi letartóztatását, akik tízezrével szállították a zárjegy nélküli cigarettát.

Kisalföld.hu

Az indítvány szerint idén október 5-én reggel az egyik ukrán férfi a szlovák forgalmi rendszámú tehergépkocsi rakterében 66.000 doboz zárjegy nélküli cigarettát szállított, ezeket engedély nélkül hozta be Magyarországra. A költségvetésnek összesen 102.566.287 forint vagyoni hátrányt okozott. Az adóhatóság járőrei a kamiont az M1 autópálya Concó pihenőhelyén ellenőrizték.

A pénzügyőrök kiszúrták, hogy valami "bűzlik". Fotó: Nav

Mintegy fél óra múlva a járőrök a Harkályos pihenőhelyen ellenőriztek egy szlovák honosságú tehergépkocsit is, amellyel egy másik ukrán állampolgárságú férfi 54.000 doboz zárjegy nélküli cigarettát szállított, ezzel összesen 88.072.724 forint vagyoni hátrányt okozott a költségvetésnek.

Az ügyészség indítványozta a két férfi letartóztatását a terheltek jelenlétének biztosítása érdekében és a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében.

A Tatabányai Járásbíróság mindkét férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A csempészek elkapásáról itt nézhetik meg a videót:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában