Jogerős ítélet

1 órája

Három év felfüggesztett - Engedély nélkül tartott lőfegyvert a férfi Kisbér közelében

A lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádirata alapján a Komáromi Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki engedély nélkül tartott lőfegyvert.

Kisalföld.hu

Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 1 év 9 hó, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, a lefoglalt lőfegyvert és lőszereket elkobozta. Az elsőfokú ítéletet az ügyész, védő, elkövető tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

Több mint 300 töltényt tartott illegálisan a falba vájt rejtekhelyen. Fotó: Ügyészség

A vádirat szerint a férfi 2022. július 17-ét megelőzően engedély nélkül megszerzett egy  kínai gyártmányú, 22 Long Rifle kaliberjelű kispuskát, továbbá 277 db töltényt, valamint 28 db golyós vadásztöltényt. Az elkövető a kispuskát továbbá a töltényeket a kisbéri járásban lévő községben a lakóhelyén tartotta, amíg ott 2022. július 17-én a nyomozó hatóság lefoglalta.

Az elkövető a melléképületben, egy szekrény mögötti falban kialakított, eltakart tárolóhelyen tartotta a lőfegyvert és lőszereket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában