Múzeumok Őszi Fesztiválja

2 órája

Ősszel is változatos programok Fertődön

A Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretein belül is csodás élményekkel vár minden látogatót a fertődi Esterházy-kastély.

Kisalföld.hu

A kastély és környezete minden időszakban csodálatos, így nem csak nyáron érdemes felkeresni, hiszen minden évszakban változatos és színes programokat kínálnak.

Őszi fesztivál
A kastély és környezete minden évszakban varázslatos Fotó: Eszterházy-kastély

Az első program október 9-én (szerdán) 16.30-kor lesz, amelynek során az érdeklődők bepillanthatnak az őszi Lés-erdő csodás élővilágába Tischlér Diána, a Fertő-táj kiemelkedő természetvédelmi mérnöknek köszönhetően, aki egy vezetett túrát tart. A látogatók felfedezhetik az ott élő madarakat és egyéb élőlényeket, valamint a kastély gazdag történelmét egy igazi szakértővel.

őszi fesztivál
Fotó: Esterházy-kastély

A fesztivál fitt múzeum tematikája nem lenne teljes a népszerű jógaprogramunk nélkül sem, így Horváth Beatrix ismét elkalauzolja a résztvevőket az Inside Flow jóga varázslatos világába október 16-án 17 órától. A jóga szerelmesei a kastély gyönyörű kilátóterében, a Belvedere-ben élvezhetitek a lélekemelő zenét, a festői naplementét és a teljes nyugalmat.

őszi fesztivál
Fotó: Esterházy-kastély

És végül, de nem utolsó sorban a Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretein belül, a falatnyi múzeum tematikájának jegyében a látogatók elmerülhetnek a gasztronómiai hagyományokban és felfedezhetik, hogyan alakultak az étkezési szokások az évszázadok során. A gasztronómiai időutazás október 18. (péntek) 17 órától várja az érdeklődőket. A rendhagyó tárlatvezetésen megismerkedhetnek az Esterházy-kastélyban készült ételekkel és az étkezések helyszíneivel a 18. századtól egészen napjainkig! A túra során felfedezhetitek a kastély nagyközönség számára nem, vagy csak ritkán látogatható helyszíneit is.

őszi fesztivál
Fotó: Esterházy-kastély

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában