Ukrántól loptak

3 órája

Letartóztatásban maradnak - Trükkösen raboltak ki egy autóst hajnalban az M1-es sztrádán

Lopás bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség indítványozta a két férfi letartóztatásának újabb három hónappal történő meghosszabbítását. Ők voltak azok akik az M1-es autópályán közlekedő ukrán sofőrtől loptak.

Kisalföld.hu

A férfiak letartóztatását az ügyészség indítványára a Komáromi Járásbíróság július 17-én egy hónapra rendelte el, határidejét legutóbb október 17-ig meghosszabbította. Az ügyészség újabb indítványában a letartóztatás 2025 január 17-ig történő hosszabbítását kezdeményezte.

A gyanútlan autós még segített is, amíg kirabolták hajnalban. Fotó: police.hu

Az indítvány szerint a sértett idén július 4-én hajnalban az M1-es autópályán közlekedett az ukrán honosságú gépkocsival, amelynek során megállt a Budapest felé vezető oldalon egy gyorsétteremnél.

Ugyanebben az időben érkezett a helyszínre a két román állampolgárságú férfi egy olasz személygépkocsival, és parkoltak le a sértettől kb. 20 méter távolságra, ugyancsak a kihajtó részhez.

Az egyik elkövető odament a sértetthez, és azt állította, hogy probléma van az autóval. Megkérdezte, hogy a tudna-e segíteni neki, miközben a másik férfi a sértett gépkocsijához lépett, és egy táskát - benne készpénzzel és iratokkal - magához vette. Abból kivett és eltulajdonított 200.000 forintot. A bűncselekmény elkövetési értéke megtérült, mert a tolvaj társa megfizette.  

Az ügyészség indítványa szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, valamint az eljárás meghiúsításának a veszélye, ezért szükséges a letartóztatás meghosszabbítása.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában