6 tűzoltóságról érkeztek egységek

2024.08.26. 15:15

Száraz fű és az erdő aljnövényzete égett Iván közelében - Frissítve: eloltották a lángokat + fotók, videó

Kisalföld.hu

Mintegy ezer négyzetméteren van tűz, amely a nagy szélben gyorsan terjed. A kapuvári, a sárvári és a sopronkövesdi hivatásos, a répcelaki önkormányzati, valamint az iváni önkéntes tűzoltók a Győr-Moson-Sopron vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat - közölte a katasztrófavédelem.

 

Frissítve: 

15:20 - Sikerült körül határolniuk a lángokat

Megkeresésünkre a katasztrófavédelem szóvivője elmondta, mezőgazdasági területen gyulladt ki a száraz fű, amely tovább terjed az erdőig. A kapuvári, a sárvári és a sopronkövesdi hivatásos, a répcelaki önkormányzati, valamint az iváni önkéntes tűzoltók mellett a terepre érkeztek a beledi önkéntes tűzoltók. A száraz növényzet mintegy kétezer négyzetméteren ég, de a hivatásos és önkéntes egységeknek sikerült körül határolniuk a lángokat, melynek eloltásán még dolgoznak.

15:40 - Eloltották a lángokat

Eloltották azt a szabadtéri tüzet, amely Iván közelében keletkezett. Mintegy kétezer négyzetméteren a magas fű, és ugyanekkora területen egy akácerdő aljnövényzete égett. A kapuvári, a sárvári és a sopronkövesdi hivatásos, a répcelaki önkormányzati, valamint az iváni és a beledi önkéntes tűzoltók a Győr-Moson-Sopron vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat - közölte a katasztrófavédelem.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában