Játék nélkül nyert az ellenfél

2024.09.13. 14:22

Víz alatt a pálya - Elmarad a Paks mezőörsi kupacsatája

A rengeteg csapadék, így a futballra alkalmatlanná váló pálya miatt elmarad a Mezőörs és a Paksi FC vasárnapra tervezet kupa-mérkőzése.

Kisalföld.hu

Fotó: Illusztráció

A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottságának pénteki tájékoztatása szerint a testület "tudomásul vette", hogy a megyei első osztályú Mezőörs KSE lemondta a vasárnap 15 órára kiírt Paksi FC elleni találkozóját, és azt 3-0-s gólkülönbséggel a vendégcsapat javára igazolja.

A Kisalföld információi szerint a mezőörsiek szerették volna október 9-ére halasztani a találkozót, amibe a paksiak bele is egyeztek, ám az MLSZ illetékesei nem hagyták jóvá ezt az időpontot, 3–0-ás gólkülönbséggel ezért igazolták a Tolna megyei csapat javára a mérkőzést.  

„Már most (pénteken - a szerk.) víz alatt van a pálya és ezt már jeleztük is tegnap az MLSZ felé. Ismerjük a pályánkat, a közelben található a Bakony-ér, valamint a Bakonyból is érkezik nagy mennyiségű csapadék, így ilyenkor megtelik a patak, ami nyomja fel a talajvizet, s nem tud elfolyni a pályáról a víz. Épp most jöttem a pályáról,  víz alatt van a játéktér egy része. Ezt jeleztük a szövetség felé, az volt a kérésük, hogy a két egyesület egyezzen meg egymással, a Paksi FC-vel be is küldtünk egy közös kérvényt egy új dátumról. A Paksi FC versenynaptárát figyelembe véve, számukra az október kilencedikei időpont volt a jó, mi ezt el is fogadtuk, így nyújtottuk be aláírva, lepecsételve a kérvényt az MLSZ-hez. A Versenybizottság azonban nem fogadta el ezt a dátumot, a Paksi FC számára pedig más időpont nem volt megfelelő” – nyilatkozta az elmaradt találkozó kapcsán Szőke Barnabás, a mezőörsiek elnöke. 

A mezőörsi kiscsapatot sújtó döntéssel kapcsolatban szerettük volna megkérdezni az MLSZ illetékeseit is, telefonon kerestük a szövetség versenyigazgatóját, akit egyelőre nem sikerült elérnünk.

Frissítés:
Információnk szerint az MLSZ versenybizottsága csak úgy járult volna hozzá a halasztáshoz, ha a mérkőzés kezdési időpontját legkésőbb szeptember 25-ére módosítják.  Mivel ez az időpont nem volt a paksiak számára megfelelő, a mezőörsiek a pálya használhatatlansága és annak megóvása miatt, a vasárnapra kiírt mérkőzést lemondták.

Így nézett ki pénteken a nemrég felújított mezőörsi futballpálya.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában