Soproni Egyetem

2024.09.13. 12:33

Megérkeztek a külföldi hallgatók a a Soproni Egyetemre

A várossal és az intézménnyel ismerkedtek a Benedek-karra érkezett külföldi hallgatók.

Bódvai Ildikó

Érdeklődőek, kedvesek és rendkívül nyitottak a Stipendium Hungaricum, az Erasmus+ tanulmányi mobilitási és önköltséges program keretében a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karára érkezett külföldi vendéghallgatók. A négy földrész 11 országából érkezett 22 lelkes fiatal az ’orinteációs héten’ a kar vezetőivel, az angol tanítási nyelvű kurzusok oktatóival találkozott, egyúttal ismerkedett a soproni egyetemi élettel. 

A négy földrész 11 országából érkezett 22 lelkes fiatal az ’orinteációs héten’ a kar vezetőivel, az angol tanítási nyelvű kurzusok oktatóival találkozott.

Az idei év újdonsága, hogy 10 hallgatóval elindult a Benedek-karon a neveléstudomány angol nyelvű mesterképzés. A szerdai fogadáson dr. habil. Varga László dékán és Kissné dr. Zsámboki Réka tudományos és külügyi dékánhelyettes nemcsak őket, hanem a kisgyermeknevelés különböző területeiről érkező, több esetben már kutatást végző hallgatókat is köszöntötte. A kötetlen hangulatú rendezvényen dr. Kitzinger Arianna egyetemi docens ismertette a folyamatosan bővülő angol nyelvű képzéseket. Bemutatkoztak az oktatók, majd Németh Tamás külügyi koordinátor a mobilitással, illetve a tanulmányokkal kapcsolatos adminisztrációs teendőkről tartott tájékoztatót. 

Az őszi szemeszterben számos szakmai, kulturális és gasztronómiai élménnyel igyekszik tartalmassá tenni a külföldi hallgatók magyarországi tartózkodását a Benedek-kar.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában