Készenlétben

2024.09.13. 12:49

Készülnek az áradásra Győrben - Sorra zárják le a rakparton a parkolókat, utakat

A hétvégén nagy mennyiségű csapadék és 70-80 km/óra szél várható térségünkben. A Győr-Szol Zrt. felhívja a lakosság figyelmét, hogy a szél miatt kerüljék a nagy, lombos fák alatti tartózkodást, valamint az egészséges faágak is letörhetnek, személyi és vagyoni károkat okozhatnak!

Kisalföld.hu

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Csapó Balázs

A cég a víznyelő rácsokat és átereszeket folyamatosan takarítja. A Győr-Szol Zrt. munkatársai darus autóval és kézi erővel egész hétvégén készenlétben állnak, szombaton és vasárnap reggel 6 órától este 10 óráig 14 fő, pénteken délután 8 fő áll rendelkezésre a közterületeken. Felkészültek a Mosoni-Duna várható áradására is, hatezer homokzsákkal rendelkeznek, amelyeket folyamatosan töltenek és szükség esetén utánpótlásra is van lehetőségük.

A Petőfi híd alatti parkolót a mai nappal, azaz szeptember 13. péntek reggel 8 órától lezárták, a Móricz Zsigmond alsó rakpart fizető parkolóit pedig szeptember 15-én vasárnap reggel 8 órától zárják le.

A kár- és hibabejelentő vonal 0-24 óráig hívható a 06/96-50-50-55-es telefonszámon.

Frissítve:

Cikkünk megjelenése után kaptuk Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete tájékoztatását, hogy az érkező árvíz miatt 

várhatóan szeptember 14-én, szombaton az esti órákban a Móricz Zsigmond alsó rakparti utat lezárják 

a forgalom elől, minden gépjármű számára a Széchenyi-híd, Jedlik-híd lesz a terelőút! Hozzátették, a lezárás pontosabb időpontjáról holnap adnak ki újabb tájékoztatót.

Az előrejelzés szerint intenzív áradás várható, ezért arra kérik az autósokat, hogy szombattól ne használják a Móricz Zsigmond rakparti parkolókat, ugyanis a gyors vízszint emelkedés miatt akár víz érheti el az autókat is!

A Kossuth-hídon csak a gyalogosok, kerékpárosok és a Káptalandombra autóval behajtók közlekedhetnek, az átmenő autósforgalom elől a híd zárva marad majd az árvíz levonulásáig. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában