Legyünk óvatosak!

2024.08.06. 13:49

Sebésznek adta ki magát a férfi, több ezer eurót csalt ki - Nyomoznak a győri rendőrök

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Fotó: SeventyFour

A Győri Rendőrkapitányság nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen folytat eljárást. A bejelentő nő elmondta, hogy internetes levelezésben egy férfi – miután a bizalmába férkőzött – romantikus legendával próbálta megtéveszteni, és több ezer euró utalását kérte tőle. A pénzre állítása szerint azért volt szüksége, mivel egy nagyobb összeget – elmondása szerint az összes vagyonát – hagyott egy dobozban, melyet csak letéti díj fejében szerezhet meg. Miután a becsapott nő két részletben átutalta a kért összegeket, a harmadik, 10 ezer eurót sürgető kérésnél gyanakodni kezdett. Miután ezt már nem utalta át, a férfi csalódottságát fejezte ki és elérhetetlenné vált - írta a rendőrség.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy legyünk mindig óvatosak, ha idegenekkel kerülünk kapcsolatba, még abban az esetben is, ha elnyerik a szimpátiánk! Pénzt vagy egyéb értéket semmilyen körülmények között ne adjunk vagy utaljunk át!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában