Emléknap

1 órája

Színdarabbal emlékeztek a nyúli iskolások '56 hőseire - Fotók

Kisalföld.hu

Fotó: Krizsán Csaba

A nyúli Pilinszky János Általános Iskolában már sokéves hagyomány, hogy az iskola tanulói ünnepi előadással készülnek az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapjára. 

Idén Nebehaj Tímea, az iskola tanítója A hála húrjain címmel írt színdarabot, amelynek előadásában az 5., a 7,, a 8. osztályosok valamint  drámaszakkörösök és Spissichné Gesztesi Zsófia vezetésével az iskola énekkara vettek részt. Zongorán kísért Soós Martin, a díszletet Kóródi Anett készítette.

Az iskola tornatermében 1956. történelmi napjaiba repülhettek vissza a nézők egy kislány képzelt naplóbejegyzésein keresztül. Az ünnepi műsort követően beszédet mondott Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, majd mindannyian átvonultak a település központjába, ahol a Történelmi emlékoszlopnál Raff Tamás polgármesterrel, és a település elöljáróival elhelyezték az emlékezés koszorúit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában