Emlékezés

1 órája

"1956 győzelem volt a vereségben" - A forradalom hőseire emlékeztek Győrben - Fotók

A Fidesz győri szervezete fáklyás felvonulást és megemlékezést tartott az 1956-os forradalom emlékére október 22-én, kedden Győrben.

Gyurina Zsolt

Fotó: Molcsányi Máté

Az eseményen a Bisinger sétányon található Golgota emlékműnél, majd a börtön bejáratával szembeni kopjafánál és emléktábláknál tartottak megemlékezést. A Golgota emlékműnél fáklyát gyújtott a szépszámú, mintegy 150 fős tömeg, majd átvonultak a börtönnel szemben, a vasútállomás oldalában található Máté Mária emlékműhöz, 1956 győri mártírjának emléktáblájához. 

Először Fekete Dávid, a Fidesz-KDNP győri frakcióvezetője mondott beszédet, amelyben elmondta, hogy 1956 októberében a magyar nép kifejezte: elege van a kommunista elnyomásból, a baloldali terrorból, hogy mások mondják meg, mit csináljunk. 

- Nem szeretjük a despotákat mi, magyarok - jelentette ki. - Ha kell, fegyverrel védjük meg a szabadságunkat. 1956 reményt adott, hogy szabadok lehetünk valaha, 1956 győzelem volt a vereségben - hangsúlyozta Fekete Dávid. 

Simon Róbert Balázs, Győr országgyűlési képviselője visszaemlékezett 1956 eseményeire, majd Dudás Dorottya és Nagy Balázs művészek mondtak verset, éneket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában