Letartóztatásról döntenek

2024.08.27. 11:16

Győri Járásbíróságon a mosonmagyaróvári 19 éves késelő lány

Hamarosan döntenek a mosonmagyaróvári fiatal késelő lány letartóztatásáról a Győri Járásbíróságon.

Kisalföld.hu

Fotó: Kerekes István

A Győri Járásbíróságon ma 11 órakor döntenek annak a 19 éves lánynak a letartóztatásáról, aki a hétvégén Mosonmagyaróváron megkéselte nagymamáját és édesapját, majd két járókelőre is rátámadt. 

A letartóztatásban lévő gyanúsított korábban a rendőrségen nem tett vallomást. A tárgyalóterembe a sajtó képviselőit nem engedik be, így az ülés után ad tájékoztatást az ügyészség és a bíróság. 

Az elkövető ellen a rendőrség emberölés kísérlete bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást.

Az ügyészség indítványozta a mosonmagyaróvári késelő nő letartóztatását, amely szerint a 19 éves nő szombat délután, minden ok nélkül a lakásukon többször megszúrta édesapját és nagymamáját egy konyhakéssel, majd elment otthonról.

Ezután az utcán egy ismeretlen férfihez ment oda, majd „megölhetlek?” felkiáltással őt is megszúrta. Ezt követően egy dohányboltba kezdett dulakodni az eladóval aki, megpróbálta elvenni a nőtől a kést, de a gyanúsított a karján, vállán őt is megszúrta majd kiment a boltból.

Végül a lány bement egy másik dohányboltba, ahonnan az eladót kizavarta, majd elbarikádozta magát, és törni-zúzni kezdett, a berendezésben és az árukészletben kb. 1 500 000 forintos kárt okozott.

A szúrások következtében a nő édesapja súlyos, életveszélyes, nagymamája súlyos, várhatóan maradandó, míg a másik két megszúrt sértett könnyű sérüléseket szenvedett.

Az elkövető szervezetében többféle kábítószert is találtak. A cselekményt megelőző időszakban pont a nő édesapja jelentette be a terhelt eltűnését, egy hétig nem is tudták, hogy hol tartózkodik.

Ezekre figyelemmel az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés veszélyére és a bizonyítás veszélyeztetésére figyelemmel a terhelt letartóztatását indítványozta.

A kényszerintézkedésről a Győri Járásbíróság nyomozás bírája fog dönteni.

 

Cikkünket frissítjük!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában