Elmaradnak

2024.09.13. 20:31

Sorra mondják le a szabadtéri programokat az időjárás miatt Mosonmagyaróvár környékén

Az időjárás kihívás elé állítja a vízügyi és katasztrófavédelmi szakemberek mellett a rendezvényszervezőket is: több programot is lemondtak erre a hétvégére Mosonmagyaróvár környékén.

Mészely Réka

A legtöbb szabadtéri programot lemondták, így a hegyeshalmi főzőversenyt is

Bár korábban úgy tűnt, ezen a hétvégén is programokban bővelkedik Mosonmagyaróvár környéke, mostanra egyre többet lemondanak. 

A IV. Ipartelepi Kultúrpiacot szombaton 9 órától a Fekete-iskola ipartelepi egységében szervezte volna meg az Ipartelepi Lakosok Egyesülete. Segesvári Zsolt egyesületi elnök közlése szerint azonban a várható zord időjárás miatt a szombatra tervezett Kultúrpiac 2024 rendezvényt el kell halasztaniuk. Az esőnapról később számolnak be. 

Kisbodakon a nyárbúcsúztató program marad el: "A hétvégére esős, hideg időjárást jeleznek a meteorológusok. A nyárbúcsúztatót ezért el kell halasztanunk. Az új időponttal jelentkezni fogunk." – közölték a szigetközi település Facebook oldalán

A Halászi Hagyományőrző Egyesület értéknapját szombaton 14 órától a régi iskolánál szervezi, minden programot beltérre visznek. A megnyitót követően Szigetköz népi építészetét mutatják be, lesz marionettbáb-előadás gyermekeknek, kulcsoskalács-fonás, fellép a Halászi Dalkör, a miklósi citerások, népi játszóház mellett helyi kézművesek és termelők vásárral készülnek. Az első világháború kitörésének 110. évfordulóján a témában vetítenek, bemutatkoznak a helyi hagyományőrzők, majd az estet táncház zárja.

Szerencsére a családi egészségnapot nem befolyásolja, hiszen eleve a Flesch-központba tervezték: szombaton 9–13 óra között a Moson Megyei Nők Egyesülete és a Rotary Club Szigetköz szűrésekkel, vizsgálatokkal és tanácsadásokkal várja a látogatókat, újdonság a zöldhályog-szűrés, de szó lesz az OMSZ ÉletMentő applikáció­járól, a stroke megelőzéséről, felismeréséről és kezeléséről, a hospice-házról. A szűrővizsgálatok ingyenesek, némelyikhez azonban tajkártya szükséges.

A hegyeshalmi önkormányzat tájékoztatása szerint a szombati napról az időjárás miatt a XIII. Civil szervezetek sütő és főzőversenyét szeptember 28-ára helyezik át. A szintén szeptember 14-re meghirdetett Veterán Gépjármű Találkozó és Börze Hegyeshalomban a Stettni-tó partjánál szintén szeptember 28-i időpontban lesz megrendezve. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában