Férfi kézilabda

2024.09.13. 19:46

Ezúttal nem kellett izgulni, simán nyert Egerben az ETO University

A hajrában már több mint tíz góllal vezetett az ETO University az Eger otthonában, végül kilenccel, 35–26-ra nyert, így továbbra is hibátlan az NB I újonca.

Kisalföld.hu

Van ok az örömre: simán győztek a győriek.

Eger–ETO University HT 26–35 (15–16)

Eger, dr. Kemény Ferenc Sportcsarnok, NB I-es férfimérkőzés, 875 néző. V.: Nagy F., Túróczy.

Eger: Ágoston – Lezák, Sarak 3, Arsenic 2, ZENNADI 6, Jadegari 1, Szöllősi 2. Cs.: Marczika (kapus), Kiss G., Czabula 1/1, Tóvizi 3, SZÁVA 5, Tóth K., Bőti 1, Maracskó 2. Edző: Tóth Edmond.

ETO: Pásztor – Dely 2, BALOGH ZS. 10/6, Bombac 3, VILOVSZKI 2, BOZOVIC 7, Hári 2. Cs.: BŐSZ (kapus), Gerdán, Pieczonka, Koncz, Lang 1, LAURINYECZ 3, Fazekas M., Dörnyei 2, VAJDA 3. Edző: Kilvinger Bálint.

Hétméteresek: 2/1, ill. 6/6. Kiállítások: 4, ill. 8 perc.

Győri találattal kezdődött a találkozó, és a folytatásban is végig előnyben volt az újonc vendégegyüttes, mely a nyitófordulóban óriási fordítást bemutatva hatgólos hátrányból nyert a Budakalász ellen. Sokáig fej fej mellett haladt a két gárda, a félidő második felében tudott először jobban ellépni az ETO, a 21. percben négy góllal vezett (8–12). Az egriek egy 3–0-va visszakapaszkodtak, és innentől váltva estek a gólok. Az Eger 14–14-nél még egyenlített, de a szünetre egygólos zöld-fehér előnnyel mehettek a csapatok.

A fordulás után hamar dűlőre akarta juttatni a mérkőzést az ETO University, bár a második játékrészben először az Eger volt eredményes, a folytatásban már nem volt nyitott kérdés. Az olló fokozatosan nyílt ki a két csapat között, a 46. percben már nyolc gól volt a győri előny (20–28). A végére tíz gól fölé is nőtt a különbség (24–35), de a meccs két egri találattal zárult.

Nyilatkozatok

Kilvinger Bálint: – Nagyon örülünk a győzelemnek, kiváló hangulatú mérkőzésen vettünk részt. Tudtuk, hogy nehéz összecsapás lesz. A második félidőben ki tudtunk alakítani olyan előnyt, ami megnyugtatónak hatott. A beállóposzt semlegesítése volt az egyik legnagyobb feladatunk a találkozó alatt. Örülünk a két pontnak, de látjuk, hogy van még min dolgozni. Az Egernek sok sikert kívánok a bajnokságban.

Bősz Dániel: – Boldog vagyok a győzelem miatt. Évek óta parázs mérkőzéseket vívtam ebben a csarnokban. Az Eger hazai pályán nagyon erős, ezért vagyok boldog. Nem teljesen tükrözi a valóságot a végeredmény. a második félidőben sikerült magasabb fordulatszámra kapcsolnunk és ennek köszönhetően tudtuk kicsit ellépni. További sok sikert kívánok az Eger együttesének.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában