Időjárás

2024.08.17. 05:55

Zivatarokat kaphat Győr-Moson-Sopron, de marad a 35 fokos hőség

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 30 és 39 fok között alakul, a tartósabban felhős tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Kisalföld.hu

Hétvégén is hőség

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig

Folytatódik a forró nyár. A sok napsütést inkább csak nyugaton zavarják gomolyfelhők, és itt fordulhat elő néhol zivatar. 

Szombaton napközben általában közepesen, átmenetileg akár erősen felhős időre számíthatunk. A szél csak zivatarok környezetében lesz erős vagy viharos.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 24 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 30 és 39 fok között alakul, a tartósabban felhős tájakon mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Meteorológia: újabb hajnali melegrekord dőlt meg

Csütörtökön hajnalban is megdőlt az országos hajnali melegrekord - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.

Azt írták, az augusztus közepén beindult hőhullámban egyre kevésbé nyújtanak felfrissülést az éjszakai órák, különösen a déli országrészben, ahol csütörtök hajnalban ismét megdőlt a hajnali melegrekord. Mint írták, a Szeged belterületén lévő meteorológiai állomáson csütörtökön csupán 25,6 Celsius-fokig süllyedt a hőmérő higanyszála a "leghűvösebb" órákban.

Hozzátették: a korábbi rekord ezen a napon 25,2 fok volt, amelyet 1952-ben, Farkasgyepűn mértek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában