Hóhelyzet

3 órája

Fehér lepel: 30 centi hó eshet az osztrák hegyekben

Szeptember utolsó hétvégéje ismét havazást hozott az osztrák hegyekbe, míg szombaton jellemzően 1600-1800 méter közt mozgott a hóhatár, addig vasárnapra virradóra itt-ott 1500 méter alatt is fehér leplet öltött a táj.

Kisalföld.hu

Forrás: sielok.hu

Fotó: feratel

A legjobban a gleccserek jártak a mostani havazással, jelentősnek mondható hó esett a Zillervölgyi-Alpokban (Hintertux) és a Magas-Tauernben is (Kaprun, Mölltal). A hóesésből a távolabbi tiroli gleccsersíterepek sem maradtak ki, szép fehér havas többek közt Stubai, Pitztal és Sölden is.

A havazás mellett alaposan a pincébe szöktek a hőfokok, 3000 méteren ma reggel csaknem -10 fokot mértek Tirolban. Ennél is hidegebb volt hétfőre virradóra, a gleccsereken több helyütt a hóágyukat is bekapcsolták.

Az elkövetkezendő napok a kék ég jegyében telhetnek, a következő nagyobb havazás a jövő hét közepén érkezhet. A hóhatár a mai számítások szerint 1300-1500 m közé süllyedhet, a gleccsereken jelentős hó eshet, péntekig 30-50 cm sem kizárható.

Október elején nyit Kaunertal és Kaprun.

Forrás: sielok.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában