Időjárás

2024.06.21. 06:47

Pénteken ismét fokozódik a hőség és szaharai por is meglephet bennünket az Észak-Dunántúlon

A napsütést változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet, illetve szaharai eredetű por szűri, zavarja. Emellett kevés gomolyfelhő is képződik. Éjszaka időszakosan meg is vastagodhat a felhőzet.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Pixabay

Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig

  • Fokozódik a hőség, és a szaharai por koncentrációja is emelkedik. Szombattól számíthatunk egyre nagyobb területen változásra.

A napsütést változó mennyiségű és vastagságú fátyolfelhőzet, illetve szaharai eredetű por szűri, zavarja. Emellett kevés gomolyfelhő is képződik. Éjszaka időszakosan meg is vastagodhat a felhőzet. Csapadék nem lesz. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, pénteken már a keleti, délkeleti szél élénkülhet meg helyenként.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 21 fok között alakul. Az északi völgyekben ennél alacsonyabb, míg nagyvárosokban, tópartok mentén magasabb értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 30 és 38 fok között várható. A déli országrészben lesz a legmelegebb.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában