Programkínálat

2024.08.29. 13:26

Őszi díszben Schloss Hof kastélya

Lassan végéhez közeledik nyár, de búslakodásra nincs okunk! A Pozsonytól és Hegyeshalomtól is mindössze 30 percre, a Morva határfolyó mellett fekvő kastély Savoyai Jenő herceg egykori vadászkastélya, később Mária Terézia vidéki rezidenciája csodálatos őszi színpalettával és változatos programokkal várja a látogatókat.

Kisalföld.hu

 A meseszép, teraszos barokk kerttel és hangulatos vidéki birtokkal rendelkező kastély területén a természet legváltozatosabb színpalettáját vonultatja fel, az őszi rendezvények pedig önfeledt szórakozást ígérnek.

Schloss Hof
Meseszép környezet várja a Schloss Hof-ba látogatókat Fotó: Schloss Hof

Őszi programok a kastélyban

A Morva mezőn, egy szelíd dombon található Schloss Hof mesebeli kastélya, amelyet körülölel a természet. A 70 hektáros területen az ősz aranyló színeiben pompázó festői kertek kellemes kulisszái egy pihentető pikniknek, vagy egy kényelmes sétának. A barokk kert körte- és almafáin ilyenkor érik be a termés. Az állatbarátokat a kiterjedt kastélybirtok számos, itt honos háziállatfajjal örvendezteti meg. Az osztrák-magyar fehér szamár minden sarkon üdvözli a látogatót, de a négyszarvú kecskék is érdekességnek számítanak. Nem háziállat, de ugyancsak nagy népszerűségnek örvend az egész birtokon élő, védett ürgepopuláció.

Határtalan szabadság lóháton – Nagy lovas fesztivál

Még pont az iskolakezdés előtti hétvégén, augusztus 31-én és szeptember 1-jén rendezik meg a kicsiknek nagyoknak egyaránt izgalmas szórakozást ígérő Nagy lovas fesztivált gasztronómiai finomságokkal, helyi termelők portékáival fűszerezve. A programkínálatban megtalálhatók a kihívásokkal teli akrobatikus és szórakoztató lovas bemutatók. A gyerekeket pónilovaglással, kreatív kézműves foglalkozással és más érdekes attrakciókkal várják a birtokon, és ne feledkezzünk el a hatalmas játszótérről sem.

Schloss Hof
A kastélykertben  augusztus 31-én és szeptember 1-jén rendezik meg a kicsiknek nagyoknak egyaránt izgalmas szórakozást ígérő Nagy lovas fesztivált Fotó: Schloss Hof

Mennyei színház a kastély felett – Sárkányeregető ünnep

Ilyenkor ősszel az egyik legnépszerűbb szórakozás a papírsárkány eregetés. A hagyományok szerint a kínaiak az ellenség elűzésére használták a papírsárkányt, és úgy tartották, hogy az megvédi a házukat a bántó szellemektől. Szeptember 14-én és 15-én rendezik meg a Schloss Hofban a Sárkányeregető ünnepet, ezen a hétvégén szebbnél szebb sárkányok borítják be a Schloss Hof feletti kék eget. Kezdve a már történelmi emléknek számító és egészen a legmodernebb, futurisztikus alkotásokig, papírsárkányok százai szárnyalnak majd Mária Terézia gyermekei egykori játszó- és sétáló kertjei felett. Amennyiben nincs valakinek saját sárkánya, az sem ad okot a kétségbeesésre, hiszen mindkét napon lehet saját papírsárkányt barkácsolni a helyi kreatív kézművesfoglalkozáson a kreatív műhelyben. Minden bizonnyal kulturális különlegességnek számítanak majd a különböző motívumokkal díszített, zenei aláfestéssel az égen lebegő kreációk. A különböző állatformájú papírsárkányok, valamint az ejtőernyővel a sárkányokról ugráló plüsállatok lesznek minden valószínűséggel a gyermekek kedvencei. Akinek kedve van még egy sárkányeregető versenyen is megmérettetheti magát.

Schloss Hof
Kicsiknek és nagyoknak is tartalmas kikapcsolódást ígér a papírsárkány-eregetés Fotó: Schloss Hof

Az ősz ünnepe Schloss Hofon

Szeptember végén a kastély kertjei gyönyörű őszi színekben pompáznak. Az óriási gesztenyefák leveleinek színpalettája, és termése, a beérő gyümölcsök, az egynyári növények utolsó virágai és az illatos, friss levegő egyedülálló kulisszái a hagyományos Őszünnepnek. Szeptember 28-án és 29-én Schloss Hofon az ősz szépségét ünneplik. A kedvelt rendezvényen a régió termékeivel megrakott tematikus standok finom őszi finomságokat, kézműves őszi dekorációkat és sokféle, kedves tökdíszt kínálnak. A rendezvényt kellemes zenei aláfestés és néptánc teszi még hangulatosabbá. A pónilovaglás a birtokon és a sétakocsikázás a barokk kertekben ezen a hétvégén is a legkedveltebb szórakozások egyike lehet majd.

Schloss Hof
Szeptember végén a kastély kertjei gyönyörű őszi színekben pompáznak Fotó: Schloss Hof

Kísérteties ősz császári hangulatban – halloween a Hof-kastélyban

A halloween ünnepe eredetileg a kelta kultúrából származik, a szó nyárvéget jelent. A kelták hite szerint október 31. éjszakáján a világ rendje felborul, az evilág és a túlvilág közötti határok megszűnnek. Megnyílnak a kapuk és a földönkívüliek, valamint a visszatérő halottak szabadon járhatnak közöttünk. A kelták féltek attól, hogy a holtak szellemei visszatérnek és beköltöznek az élőkbe, ezért álcázó maskarákat öltöttek magukra, hogy becsapják és összezavarják őket. Kísérteties szórakozás várja a Schloss Hof látogatóit is október 19-20. és 26-31. között. Mind a kastély, mind pedig kiterjedt terei, beleértve a földalatti pincerendszert és a kerteket egyaránt, „szellemes” programelemek sokaságával várják majd a látogatókat. Barangolás a kísértet járta labirintusban, kreatív kézműves foglalkozások, arcfestés szellem-, vámpír- és boszorkánymotívumokkal, valamint egy tematikus színházi előadás gondoskodik a szórakoztató programról ezeken a napokon. 

Az érdeklődők további információkat a www.schlosshof.at/magyar oldalon találnak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában