Podcast

2 órája

Hogyan lehetünk hasznosak 55 éves kor után is?

Stúdiónk vendége dr. Pető György pszichológus, a győri Széchenyi István Egyetem által alapított, az áthajló korral foglalkozó Rejuniva Longevity + program vezetője volt, akivel az idősödés kilátásairól az áthajló korról beszélgettünk.

Barki Andrea

Fotó: Molcsányi Máté

Azt mondják, egyre nagyobb probléma az idősödés. De miért probléma? Nem jó, hogy tovább élünk? Tettük fel kicsit provokatív kérdésünket a szakembernek, aki elmondta: az a kérdés, hogy milyen minőséget élünk meg. Míg ezer évvel ezelőtt a születéskor várható élettartam 25 év volt, ez az 1900-as évek elejére 47 évre nőtt, 2020-ban pedig 78,5 év lett.
A megyei iparkamarával közösen elkezdik felmérni az egyetem szakemberei az áthajló korúak (55-65) munka hajlandóságát, hogy nyugdíj után is hasznos életet tudjanak élni.
A japán IKIGAI a hosszú, egészséges élet elmélet, ami hasznos az egyénnek és a társadalomnak is, ennek honosítására tesznek kísérletet.

Hallgassa meg itt:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában