Horgászok a rakparton

2024.09.07. 07:23

A hétvégén rendezik a megyei egyéni bajnokságot Győrben

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége a hétvégén rendezi meg a férfi és női megyei egyéni bajnokságot a Mosoni-Dunán, a Dózsa rakparton.

Kisalföld.hu

A verseny helyszínén a találkozás és sorsolás reggel háromnegyed nyolckor kezdődik, a verseny délelőtt 10 órától délután 2 óráig tart. A versenyen az egyéni bajnokságon a versenyzők az Országos Versenyszabályzat szerint horgászhatnak. Az esetleges vitás kérdésekben az Országos Versenyszabályzatban foglaltak a mérvadók. 

Egy fordulóban felhasználható etetőanyag a felnőtt ill. női mezőnyben 20 liter, az élő csali 2,5 liter lehet. A versenykiírással ellentétben az országos szúnyogellátási gondok miatt kizárták az etető- és tűzőszúnyogot. A kifogott halakat a verseny végéig (mérlegelésig) élve kell tartani megfelelő méretű (4 m-es) keretes haltartó szákban. A mérlegelésig a versenyzők nem hagyhatják el rajthelyüket, csak kivételes esetben a szektorbíró engedélyével. Limitálás a felkészülési idő kezdete után 40 perccel kezdődik. 

A verseny eredményébe minden a helyszínen fogott hal beleszámít. Minden gramm hal 1 pontot ér. A versenyzők a jelentkezők számától függően akár több szektorban is horgászhatnak. 

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége tájékoztatása szerint a két fordulóban elért szektoreredményeket összesítve a legkisebb helyezési számot elérő horgász lesz a megye egyéni bajnoka. Az 1-3. helyezetteket díjazzák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában