Kerékpárosok

2024.09.16. 12:27

Őszi Bringás Reggeli a győri Dunakapu téren

A Magyar Kerékpáros Klub Győri Területi Szervezete - országos akció eseményeként – ismét megrendezi népszerű, őszi Bringás Reggelijét. Az Aktív Magyarország támogatásával megvalósuló kampány a „Bringázz a munkába!” üzenettel szeretné lelkesíteni a kerékpárosokat élhetőbb, zöldebb környezetünkért.

Kisalföld.hu

Forrás: Kisalföld archívum

– Győrben a Bringás Reggeliknek komoly hagyománya van, és örömmel mondhatom, hogy évről évre egyre több helyi kerékpárost sikerül megmozgatnunk – mondta Tömböly Tamás, a Magyar Kerékpáros Klub Győri Terület Szervezetének vezetője, a Hobbikerékpárosok Országos Klubjának elnöke és az esemény főszervezője. – Az esemény nem titkolt célja ezúttal is az lesz, hogy városunk 30-35 ezres kerékpáros közösségére felhívjuk a közúti közlekedők, illetve a döntéshozók figyelmét.

A vezető hozzátette, hogy Győrben a kerékpáros közlekedéshez szükséges úthálózat, illetve infrastruktúra folyamatosan fejlődik, így egyre többen kaphatnak kedvet a biciklis városi közlekedéshez. A jól kiépített úthálózat lehetővé teheti, hogy ne csak sportból, de iskolába vagy munkába járás céljából is szívesebben válasszuk a sok esetben gyorsabb, praktikusabb, környezetbarát kerekezést.

Igazi terülj-asztalkám várja a korán kelőket

A korábbi Bringás Reggelikhez hasonlóan a szervezők ezen a szeptemberi hajnalon-reggelen is rengeteg finomsággal várják a kerékpáron, rolleren érkezőket. A Dunakapu téren müzli szeletek, pirosalma, gyümölcslé, kávé, tea és kulacsbarát ivóvíz fogadja a kétkerekeseket. Minden bizonnyal ezúttal is kelendőek lesznek a Pedró Pékség friss kakaós csigái és a Sokorópátkai Finomságok lekváros kenyerei. A meleg reggelihez szokottak helyben sütött friss lángossal (sima, sajtos vagy sajtos-tejfölös) köszönthetik a felkelő napot.

A szervezők ugyanakkor kérik a résztvevőket, hogy tartsák be a mértékletesség elvét, hogy minden érkezőnek jusson a reggeli ételekből és italokból!

Mindenki szeretne tenni a kerékpárosokért

Az eseménynek most is számos helybeni támogatója, hasznos közreműködője lesz.

Így kitelepül a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és közlekedésbiztonsági munkatársai, akik forró kávéval, reggeli teával és számos jó tanáccsal szolgálhatnak a bringásoknak.

Szintén jelen lesz az OTP Pénzügyi Pont, a Gézengúz Alapítvány segítői, és most sem hiányozhatnak a Decathlon ügyeskezű mesterei, akik kérésre gyors állapotfelmérést, szervizelést végeznek a bicajokon.  

A szervezők egy új, fontos szolgáltatással is készülnek: a bringásoknak módjuk lesz egy ingyenes egészségügyi állapotfelmérésre, amelyen koleszterin- és vércukorszintjüket mérethetik meg.    

A nagyszerű hangulat ezúttal is garantált

Az eseményen közkedvelt visszatérőként lépnek fel látványos, sokakat lebilincselő bemutatójukkal a Bokodi SE kerékpáros akrobatái és művészi kerékpározói. A Bringás Reggelik elengedhetetlen velejárója az élőzene, amelyről ezúttal a kellemes gitárzenét játszó sárvári Ndrew’s Acoustic duója gondoskodik.

A kerékpáros összetartozás ünnepe

–Sokéves munkánk eredményeként jó látni, hogy a győri kerékpáros események - így a Bringás Reggelik is - mostanra tömegeket mozgatnak meg, megmutatva a helyi kerékpáros közösség erejét, összetartozását – jegyezte meg Tömböly Tamás. – Szívmelengető érzés, hogy a helyi bringások, rolleresek milyen nagy kedvvel jönnek a Reggelikre, örömmel időzve akár hosszabban is barátaik, kerekestársaik körében. Sokadszorra erősíti meg bennünk az esemény fontosságát, hogy futóbiciklin érkező piciktől és szüleiktől a diákokon keresztül a szépkorúakig valamennyi korosztály képviselteti magát. Ettől minden alkalommal igazi ünnepként, az összetartozás ünnepeként éljük meg a Bringás Reggeliket.

Ha győri bicajos vagy, itt a helyed

Az idei őszi Bringás Reggeli szeptember 20-án, pénteken hajnali 5.30-tól reggel 9.30-ig a győri Dunakapu téren várja a kerékpárosokat és rollereseket.

Figyelem! A szervezők a helyszínen lehetőséget biztosítanak a Hobbikerékpáros Országos Klubjához való csatlakozáshoz. Az eseményre ezúttal is 1000-1500 kerékpárost várnak.

A Magyar Kerékpáros Klub és az Aktív Magyarország mellett a rendezvény sikerét segítik: Győr Város Önkormányzata, a Gézengúz Alapítvány önkéntesei, az OTP Pénzügyi Pont, a METRO Áruházlánc, a Pedró Pékség, a Sokorópátkai Finomságok is.

A Hobbikerékpárosok Országos Klubjának győri kerékpáros programjairól, túráiról és eseményeiről a helyi kerékpáros közösségi oldalakon értesülhetnek a bicajosok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában