Ez történt

2024.08.25. 07:34

Erről írt a Kisalföld - Megáll a vonat?

Kisalföld.hu

50 éve - Összeírják a magokat

Az 1974. őszi és 1975. tavaszi vetőmagellátásról tartott sajtótájékoztatót Győrött az Észak-dunántúli Vetőmagtermeltető és Értékesítő Vállalat. Mégpedig nem egészen a régi minőségében, mert a legutóbbi rendelkezések szerint a nagyüzemeken kívül a községi boltok, a háztáji és kiskertek ellátásáért is felelős. A termelési felügyelők összegyűjtötték a megrendeléseket. A két megyében összesen 232 üzlet számít vetőmagra. A szállítások októberben kezdődnek. 

30 éve - Győri a legszebb

A debreceni Csokonai Színházban rendezték meg a Miss Universe Hungary szépségverseny döntőjét, ahol a tizenhat döntőbe jutott versenyző közül a zsűri egy tizenkilenc éves győri lányt talált a legszebbnek. Harsányi Andreától megtudtuk, milyen is egy királynő, ha nem hordja a koronáját?

20 éve - Megáll a vonat?

A legszebb vasútvonalak egyikeként tartják számon a Győr-Veszprém közöttit, amelynek - állítólag - a megszüntetését tervezi a MÁV. Nem mellékesen csak ezen a vasútvonalon lehet eljutni a világörökség részét képező Pannonhalmi Főapátsághoz is. Azért állítólagos, mert a MÁV egyelőre nem mond sem igent, sem nemet a híresztelésekre. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában