Zajlott a szüret

2024.09.13. 08:00

Marihuana ültetvényt számoltak fel Szakonyban - fotók

A soproni nyomozók egy marihuana ültetvény számoltak fel Szakonyban. A termesztők már javában szüreteltek.

Kisalföld.hu

A Soproni Rendőrkapitányság munkatársai szeptember 11-én a kora reggeli órákban, Szakonyban, az egyik Fő utcai ingatlannál tartottak razziát. A rendőrök a családi ház 300 négyzetméteres udvarán 61 darab, növekedésben lévő marihuana növényt találtak, amelyek közül több egyed 2,5 méter magasságú volt. 

A rendőrök a ház egyik melléképületében 7 tő, hasonló méretű, az ültetvényről származó és szárítás alatt álló cannabiszra, illetve megközelítőleg 1 kilogrammnyi felhasználásra kész, szárított marihuana törmelékre bukkantak. A növényeket és növényi származékokat a rendőrök lefoglalták.

A kapitányság munkatársai a családi házban tartózkodó hét személyt elfogták és a Soproni Rendőrkapitányságra előállították, közülük egy 55 éves nőt – őrizetbe vétele mellett – termesztéssel, előállítással elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az ingatlan tulajdonosa – aki a kábítószer ültetvény létrehozója és gondozója volt, egyben az őrizetbe vett asszony élettársa – elmenekült a helyszínről, ellene a rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában