Színes műsorok, finom ételek

2024.08.07. 14:12

Egyre élénkebb az élet - Megtartották a Házhelyi Vigasságokat Kapuváron

Hagyományos rendezvénye Kapuvárnak a Házhelyi Vigasságok. A településrész alapítására emlékeznek az itt élők és vendégeik, illetve az összetartozást hivatott erősíteni a program.

Cs. Kovács Attila

Hámori György polgármester köszöntötte a rendezvény vendégeit. Fotó: Németh T. Ferenc

A szervező Kapuvári Bográcsos Egyesület idén is színes műsorral és finom ételekkel készült a napra. Kapui Pál, a rendezvény kilenc évvel ezelőtti elindítója szerint a Házhelyben egyre élénkebb az élet. 

– Nagyon sok fiatal család költözött az utóbbi években a településrészre, akik felpezsdítik a Házhely mindennapjait. Öröm látni a fiatalokat, a gyerekeket, akik benépesítik az utcákat. Az is jót tett a környéknek, hogy az önkormányzat itt hozta létre az idősek otthonát, hiszen gyakran jönnek látogatók az intézménybe, akik megismernek bennünket is. Az meg szintén külön öröm, hogy az idősek ebben a környezetben találnak öreg napjaikra megfelelő lakóhelyet és ellátást. A városrészben minden megtalálható, amire szükség van: bolt, templom, posta, orvosi rendelő és még sorolhatnám – fogalmazott Kapui Pál. 

Kapuvár-Házhelyen korábban gyümölcsöskert volt, ahol 1920-ban 366 építési telket alakítottak ki. 1925-ben költözött be az első család az új otthonba. Kapui Pál szerint az ősi családok leszármazottai közül még sokan élnek a Házhelyben, az eredeti telkeken. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában