„Baráti” rajt-cél győzelem

2024.07.01. 09:00

Ünnepelt a 35 éves klubszövetség Mosonszolnokon

Az Életet az éveknek országos klubszövetség fennállásának 35. évfordulóját Mosonszolnokon térségi sportnap keretében a közelmúltban a megye is megünnepelte. Komárom-Esztergom, Veszprém és Győr-Moson-Sopron vármegyék tíz nyugdíjascsapata tíz sportjátékban mérte össze képességét, ügyességét.

Kisalföld.hu

A mosonszolnoki sportnap után szinte szusszanásnyi idő sem telt el, s máris bakonyi túrára indultak a klubok tagjai.

Török Sándor polgármester igazi házigazdája volt a rendezvénynek, amelynek előkészítésében, valamint lebonyolításában testnevelő tanárok, önkormányzati intézményi munkatársak és lelkes diákok voltak a segítők. 

Komárom-Esztergom vármegyéből a Galla Banda, a Turul Gyöngyei, az Epöl Mókus Raj csapatai, Veszprém vármegyéből a Balatonfűzfő Balaton, az Ajka Bánki Donát, valamint a Balatonfűzfő Cseb-Szalto csapatai mellett Mosonszolnok Őszirózsa Nyugdíjas Klubja, valamint a beledi nyugdíjas olimpia három legeredményesebb csapata: a Jászai László Nyugdíjas Klub Rábatamásiból, a Balassi Bálint Nyugdíjas Klub Jánossomorjáról, valamint a Baráti Nyugdíjas Klub Győrújbarátról sorakozott fel a versenyekhez. A versenyszámokban a Baráti Nyugdíjas Klub csapata volt a legsikeresebb, igazi rajt-cél győzelmet mutattak be a képviselői. A második helyen a rábatamási, a harmadik helyen az ajkai együttes végzett. 

Minden csapat kiválóan érezte magát a verseny alatt, végig sportszerűen küzdöttek a versenyzők, és eredményesen teljesítették a feladatokat. A részvételről elismerő oklevelet kaptak, a házigazda Mosonszolnok önkormányzata egységes jutalmakat adott át, majd vendégül látta a csapatokat. A község nagyon jó házigazdája volt a versenyeknek, amiért Zsámbokiné Budai Anna vármegyei klubtanácselnök mellett az országos sportbizottság elnöke, Czingler Sándor is köszönetet mondott. A résztvevők, közöttük a lapunkat tudósító rábatamási megyei sportfelelős, Varga József, szívesen emlékeznek majd Mosonszolnok vendégszeretetére. 

A megyei szövetség nem sok pihenőt hagyott a klubok tagjainak, mert néhány nappal később már túrára várta a természet és a mozgás szerelmeseit. Győrből vonattal Porva-Csesznek állomásra tartott a társaság, ahol a Budapestről érkező klubtagok is velük tartottak. Az előző napi csapadékos időjárás miatt a gázlókon átkelés a szokásosnál nehezebb feladatnak bizonyult, de mindenki sikerrel teljesítette a túrát, amelynek végén frissítő kávé, üdítő és fagylalt várta a Vinye állomásra érkezőket. A jó hangulatú programokat követően sokan a következő programokról érdeklődtek, jelezve, hogy szeretnének azokon is részt venni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában