Ideiglenes megállóhelyek listája

2024.07.03. 08:09

Terelőútvonalon közlekednek a buszok a Győrkőcfesztivál alatt

A 17. Győrkőcfesztivál programjai miatt lezárják a győri belváros egy részét, ami érinti és a közösségi közlekedést. Néhány busz terelőútvonalon halad majd a rendezvény ideje alatt. Mutatjuk a változásokat!

Kisalföld.hu

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Nagy Gábor

Csütörtök (július 4) 23:25 és hétfő (július 8.) 04.00 óra között az idei Győrkőcfesztivál miatt teljes szélességében lezárják a Zechmeister utcának a Virágpiactól a Bécsi kapu térig terjedő szakaszát és a Rába kettős hidat.

A lezárás teljes időtartama alatt az 1, 1A, 18, 28, 11, 12Y, 13, 138 14, 14A, 148, 18 és 900 jelzésű buszjáratok mindkét irányban terelőútvonalon, a Petőfi hídon át közlekednek - tájékoztatja utasait a Volánbusz Zrt.

Az 1-es, 1A és 1B járatok Újváros irányába a Zechmeister utca - Petőfi híd - Petőfi tér (keleti oldal) - Kossuth Lajos utca útvonalon közlekednek, nem érintik a „Zechmeister utca, Bécsi kapu tér" megállóhelyet, de megállnak a Virágpiacon létesített ideiglenes megállóhelyen.

Marcalváros és Gyirmót irányába az 1, 1A és 1B járatok a Kossuth Lajos utca - Petőfi tér (nyugati oldal) - Petőfi híd - Munkácsy Mihály utca - Szent István út útvonalon közlekednek, nem érintik a „Petőfi tér, zsinagóga" és a „Zechmeister utca, Rába-part" megállóhelyeket, de megállnak a Petőfi téren, a református templom melletti ideiglenes megállóhelyen és a Munkácsy Mihály utca megállóhelyen.

A 28, 11, 12Y és 18-as járatok Bácsa, Egyetem és a Munkácsy Mihály utca irányába a Zechmeister utca - Petőfi híd - Petőfi tér (keleti oldal) útvonalon közlekednek. Nem érintik a Zechmeister utca, Bécsi kapu tér megállóhelyet, de megállnak a Virágpiacon létesített ideiglenes megállóhelyen.

A Révai Miklós utca, Marcalváros és az Audi irányába a 11, 12Y és 18 jelzésű járatok az Erkel Ferenc utca - Róth Emil utca - Petőfi híd - Munkácsy Mihály utca - Szent István út útvonalon közlekednek, nem érintik a „Petőfi tér, zsinagóga" és a „Zechmeister utca, Rába-part'' megállóhelyeket, de megállnak az Erkel Ferenc utcában a jelzőlámpa előtti ideiglenes megállóhelyen és a Munkácsy Mihály utca megállóhelyen.

A 13, 138, 14, 14A, 148 és 900 járatok Sziget, Újváros és Pinnyéd irányába a Zechmeister utca - Petőfi híd- Petőfi tér (keleti oldal) útvonalon közlekednek. Nem érintik a „Zechmeister u., Bécsi kapu tér" megállóhelyet, de megállnak a Virágpiacon létesített ideiglenes megállóhelyen.

Marcalváros irányába a 13, 138, 14, 14A és 148 járatok az Erkel Ferenc utca - Róth Emil utca - Petőfi híd- Munkácsy Mihály utca - Szent István út útvonalon közlekednek, nem érintik a „Petőfi tér, zsinagóga" és a „Zechmeister utca, Rába-part" megállóhelyeket, de megállnak az Erkel Ferenc utcában a jelzőlámpa előtti ideiglenes megállóhelyen és a Munkácsy Mihály utca megállóhelyen.

A forgalomterelésben érintett lezárt, vagy csak részben használható megállóhelyek pótlására az alábbi helyszíneken lesznek ideiglenes buszmegállók:

  • A Virágpiacon a Zechmeister utca, Bécsi kapu tér elnevezésű megállóhely kiváltására az 1, 1A, 18, 28, 11, 12Y, 13, 138 14, 14A, 148, 18 jelzésű autóbuszjáratok számára.
  • Marcalváros és Gyirmót irányába a Petőfi téren a Református templom oldalánál, a Kossuth Lajos utca és Bálint Mihály utca közötti szakaszon az 1, 1A jelzésű járatok számára.
  • Révai Miklós u, Marcalváros és az Audi irányába az Erkel Ferenc utcában a Kossuth Lajos utcai kereszteződés előtti szakaszon a 11, 12Y, 13, 13B 14, 14A, 148 és 18 jelzésű autóbuszjáratok kiszolgálására.

 

Július 5-én, pénteken 18.00 és 24.00 óra közti időszakban az 1-es sz. főút (Szent István út) városháza előtti szakaszt lezárják a nyitóünnepség miatt

A Révai Miklós utca megállóhelyről induló helyi járatok a Szent István úton keresztülhaladva az Aradi vértanúk útja - Árpád út - Teleki László utca útvonalon közlekednek és térnek vissza eredeti útvonalukra. A 2, 5, 6, 7, 12, 15A, 218, 22, 22A, 228, 30, 30A, 308, 30Y, 31, 38 jelzésű járatok az Árpád utcában az ideiglenes megállóhelyen megállnak.

Az 1, 1A, 7 jelzésű járatok a Virágpiac és Újváros irányába a Nádor aluljáró - Révai Miklós utca - Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, a Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeket nem érintik, de megállnak a Révai Miklós utca megállóhelyen.

A 8Y, 11, 13, 14, 14A jelzésű járatok Munkácsy utca, Bácsa, Pinnyéd, Újváros és Sziget irányába a Révai Miklós utca - Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, nem érintik a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet, de a Révai Miklós utca megállóhelyen megállnak.

Az 1, 1A, 8Y, 11, 13, 14, 14A, 178, 18 jelzésű járatok a Honvéd liget felől a városközpont irányába a Jókai utca - Szent István út - Honvéd liget-Aradi vértanúk útja -Árpád út- Teleki László utca útvonalon közlekednek. Ezek az autóbuszjáratok ebben az irányban az Aradi vértanúk útja, szökőkút megállóhelyen nem állnak meg, helyette az Árpád utcában az ideiglenes megállóhelyen. A Volánbusz Zrt. kéri, hogy ezeknek a járatoknak a Honvéd liget után, a Szent István útról az Aradi Vértanúk útjára a balra kanyarodás biztosított legyen.

A regionális és országos autóbuszjáratok a Baross Gábor híd- Szent István út helyett a 821-es úti felüljárón közlekednek, ezért nem érintik a „Győr, Eötvös park" megállóhelyet. Itt nem kell kerülésre számítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában