Utolsó simítások

2024.07.03. 11:47

Győrkőcfesztivál - Gyerekek ezreit várja a színes mesevilág

Tizenhét éve töretlen a hét végén megrendezendő Győrkőcfesztivál népszerűsége. Az esemény szépségét adja, hogy az érkező szülők közt vannak, akik gyerekként vettek részt az első fesztiválokon.

Dániel Viktória

Az utolsó simításokat végzik a díszleteken. Felvételünkön Urszinyi Ádám és Darvas Emőke bábművészek.

Fotó: Molcsányi Máté

– A gyerekek mellett felnőtt egy új művészgeneráció is, így képesek vagyunk évről évre megújulni. Ráadásul mostanra olyan patinás rendezvénnyé nőtte ki magát a Győrkőc, amit a gyerekeknek alkotó magyar művészek krémje is örömmel jegyez fel a naptájába – mondta el Kocsis Rozi fesztivál­igazgató. – Az utóbbi években már állandó látogatószámra készülhetünk, 12–13 ezer gyerekre. A környékbeli családok mellett főleg Budapestről és a Felvidékről, kisebb számban Ausztriából is érkeznek látogatók, nem csak magyar kötődésűek. 
– A Vaskakas Bábszínházban szerencsénkre mindenki kreatív, így ötleteknek sosem vagyunk híján. Az aktuális fesztivál alaptémájának kiválasztása után minden helyszín felügyelője maga keres programokat, előadókat a területére. Ezeket átbeszéljük, és én elkezdek egyeztetni a jelöltekkel. 
Idén tizenegyből hat színésznek ez lesz az első Győrkőcfesztiválja. Vitányi-Juhász István immár tíz éve a társulat tagja, de még ma is töretlen lelkesedéssel készül a Győrkőcre. 
– A június nálunk már a Győrkőc jegyében telik. Az évek alatt színészként számos dologba beletanultunk. Ugyanakkor egyfajta kikapcsolódás is számunkra, kiszakadunk a saját hétköznapjainkból, és közös erővel feldíszítjük a belvárost. Számunkra ez a legjobb csapatépítő, mert a próbák közötti szünetekben kalákában végzett munka alatt egészen máshogy ismerjük meg egymást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában