Családi program

2024.06.14. 09:00

Gólyafesztivál Szanyban

Cs. Kovács Attila

Június 15-én, szombaton rendezik meg a Szanyi Gólyafesztivált. A program délelőtt kilenc órakor kezdődik a gólyafiókák gyűrűzésével, a helyi fészkeknél. 

Délután két órától a Dózsa utcai házasságkötő teremben előadásokat hallgathatnak az érdeklődők a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületről, a természetről, madarakról. Négy órától a fotó- és madáretető-készítő pályázat eredményét hirdetik ki és köszöntik az elmúlt évben született szanyi gyerekeket. Fél ötkor az óvodások adnak műsort, öt óra előtt KertTinával kertészkedhetnek a jelenlévők interaktív zenével, tánccal, edukációs műsorral. Öt órakor érkeznek a gólyalábasok. Este nyolc órakor retro diszkó kezdődik Gyurival. 

Napközben, a kastélyparkban kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, fotózkodhatnak a gólyafészkes fotópontnál, megnézhetik a madáretetőket, madárodúkat és a veterán traktorokat. Megtanulhatják a madárfészkek titkait és felismerhetik a madártollakat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában