Hirdetés

2024.05.30. 09:50

Az építőipar sosem alszik: munkalehetőség ezért szinte mindig van!

Amíg az építőipar pörög, nincs miért aggódni. Ahhoz viszont, hogy épüljön és szépüljön a világ, óriási munkaerőre van szükség. Vannak olyan régiók, ahol ez az állítás még inkább igaz, és viszonylag gyorsan és könnyen találhat magának munkát, aki két kézzel szeretne hozzájárulni az ország építéséhez – de a határ miatt a külföldi lehetőségek sincsenek messze holtszezonban.

PR cikk

Forrás: freepik.com

Állások az építőiparban Magyarország Győr-Moson-Sopron vármegyében

Győrről sokszor hallottuk már, hogy Magyarország egyik legfejlettebb városa. Ez nem is véletlenül, van itt több nagy hazai és nemzetközi vállalat, színvonalas oktatás minőségi egyetemmel, és még sorolhatnánk. De ez az egész régióra kiterjeszthető. Folyamatos épül és fejlődik valami, ezáltal pedig a munkalehetőségek terén sincs hiány. Sopronban, a határ mentén is számos betöltetlen pozíció várja leendő “gazdáját”.

A SopronAllas.hu oldalát böngészve is láthatjuk, milyen sok meghirdetett állás található jelenleg is Sopronban. Legyen valaki betanított munkás, építésvezető vagy mérnök, megtalálhatja a számításait a városban. Építésvezető állás Sopronban a Startimmo Kft.-nél – ilyen és ehhez hasonló pozíciókra lehet jelentkezni ugyanis az oldalon.

Az egyik legjobban épülő hazai vármegye, ahol nagy szükség van a munkaerőre – és a vezetőkre is

Ahol építkezés van, ott munka is. Innentől kezdve pedig az álláskeresők széles közönsége találhat magának állást. Ahogy az imént is említettük, szakképzettségtől akár függetlenül is. Épp olyan nagy szükség van a kétkezi munkásokra, a jó szakemberekre, mint a mérnökökre, vezetőkre. Egy építkezés ugyanis tégláról téglára zajlik, minden építőelemnek pontosan a helyén kell lennie és egyik sem működik a másik nélkül.

Az építkezési munkálatoknak ez egyben az egyik nagy előnye is. Akár gyorsan, szinte azonnali kezdéssel is lehet időszakos munkát találni, de hosszú projektekben is megtalálhatja számítását az ember. Egy építésvezető például, aki szakirányú végzettséggel rendelkezik – mondjuk, a magasépítés terén –, olyan gyakorlatot szerez, ami a későbbi karrierjét is fellendítheti – de persze a felelősség terhe is igencsak magas.

Építőipari karrierlehetőségek hosszú távon

Elveszik a robotok a munkánkat? Az építőiparban egyelőre aligha. A világ talán már tart ott, hogy megbízunk a mesterséges intelligenciában, ha kódot ír, fogalmaz, de az nem biztos, hogy a fejünk felett található tető megtervezését is egyből rábíznánk. Egy nap talán így lesz – és ma is használják már a számítógépet, de azért még szeretjük a körzőt, a ceruzát, a papírt, és nem utolsósorban az embert is. Így pedig egy építkezési területen dolgozó szakember még hosszú ideig tervezhet vele, hogy nem válik feleslegessé a munkája.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában